nämä on ollut pitkään jo kokeilulistalla, mutta nyt vihdoin pääsin valmistukseen asti! eli: seitanpihvitkuiva-aineet:3-4 dl seitanjauhoa (saa esim. vegekaupasta)1 rkl savupaprikajauhetta2 tl grillimaustettaherbamarea/muuta suolaa tai aromisuolaa1 tl Adjika-mausteseosta sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään, jonka jälkeen kaada päälle nestemäiset mausteet.nestemäiset kamat:3-4 rkl sulatettua voita, tai öljyäsoijakastikettamurskattua tuoretta valkosipulia, tai valkosipulimaustettaPoppamiehen vege vege-soosiavettäVaivaa taikinaa välittömästi tämän jälkeen vajaat 5 minuuttia – tarkoituksena on saada siitä kiinteä ja tasainen massa.Laita ”taikina” jääkaappiin vartiksi jähmettymään, ja sillävalin laita kattilaan kiehumaann. 1 L vettä1 rkl balsamicoa2 kasviliemikuutiota1 rkl soijakastiketta Lisää jääkaapissa jähmettynyt massa kiehuvaan veteen haluamassasi muodossa (pihvinä, suikaleena, kuutiona tms.) ja anna keittyä 20-30 minuuttia. Keittelyn jälkeen heitin ite pihvit muovipussissa marinoitumaan jääkaappiin (käytin Santa Marian Habanero-marinadia, joka on vegaaninen) reiluks tunniks, jonka jälkeen paistoin niitä molemmilta puolilta pannulla.Näiden kylkeen väsäsin ite vielä maustevoin, jossa käytin mm. loppuja liemiä keittovaiheesta, sekä valkosipuli-tinjamiperunat. Vähän aikaavievää hommaa, mutta tätä kannattaa tehdä kerralla paljon, koska toimii myös pakastettuna! 🙂

