Kesäkurpitsa-suppilovahveropasta
TÄMÄN VOI TEHÄ HELPOSTI MYÖS MAIDOTTOMANA (OHJE ALEMPANA) JA VAIKKA HERKKUSIENIIN, JOS EI OO JO KERENNYT SUPPILOVAHVEROITA HAMSTRAAMAAN PAKASTIMEEN!
KESÄKURPITSAPASTA1 KESKIKOKONEN KESÄKURPITSAKASVILIEMIKUUTIOSUIKALOI KESÄKURPITSA JUUSTOHÖYLÄLLÄ VIIPALEIKSI. TÄMÄN JÄLKEEN LEIKKAA VEITSELLÄ SIIVUT VIELÄ OHUEMMIKSI, PASTAMAISEKSI ”NAUHOIKSI” JA KEITÄ NIITÄ PARAI MINUUTTIA KIEHUVASSA LIEMESSÄ. KESÄKURPITSA KEITTYY AIKA NOPEASTI, JOTENKA TÄTÄ OPERAATIOTA EI KANNATA TEHDÄ SAMALLA KUN TOUHUAA JOTAIN MUUTA, MUUTEN VOI ALKAA SUORAAN TEKEMÄÄN KASVISSOSEKEITTOA. KANTTARELLIKASTIKE SUPPILOVAHVEROITARUOHOSIPULIA (MYÖS KEVÄTSIPULI TAI SALOTTISIPULI KÄY)TUORETTA PERSILJAAKUOHUKERMAA1 KANANMUNASMETANAAPARMESANJUUSTOAMUSTAPIPPURIAVALKOSIPULIMAUSTETTASUOLAAPAISTA SIENIÄ PANNULLA, KUNNES NESTEET ON SUURINPIIRTEIN KAIKKI HAIHTUNEET. LISÄÄ PANNULLE SIPULIT, KUULLOTA HETKI JA LYÖ PERÄÄN VALMIIKSI KULHOSSA SEKOITETUT KANANMUNA, KUOHUKERMA JA SMETANA, SEKÄ LISÄÄ MAUSTEET. VÄHENNÄ LÄMPÖÄ, JA ANNA HAUTUA KUNNES KASTIKE ALKAA OLEMAAN SOPIVAN PAKSUA. LISÄÄ PERSILJA (JA TUORE RUOHOSIPULI, JOS SEMMOSTA OLI KÄYTETTÄVISSÄ). LÄTKÄSE ”PASTA” LAUTASELLE KASTIKKEEN KANSSA, JA LISÄÄ PARMESAN. ITKE JA NAUTI, KUN RUOKA ON NIIN HYVÄÄ.ITE SÖTKÖTIN KASTIKKEESEEN MYÖS LASAGNESTA YLIJÄÄNYTTÄ MAASDAMMERIA, KOSKA EDELLEEN, JUUSTOA EI VOI KOSKAAN OLLA LIIKAA.MAIDOTTOMAAN VERSIOON VOIPI LAITTAA VAIKKA YOSAN FOOD FRAICHEA TAI OATLYN iFRAICHEA JA JONKUN MERKIN KAURAKERMAA (VAIKKA OATLY TAI PLANTI), JA SUURUSTAA NIITÄ HIEMAN KANANMUNALLA. ELI: KUN SIENET JA SIPULI ON PAISTETTU, SEKOITA NÄMÄ AINESOSAT KULHOSSA KESKENÄÄN JA LISÄÄ NE PANNULLE KOKO AJAN SEKOITTAEN.VEGAANIVERSIOSSA SUURUSTAMISEEN LÖYTYY VARMASTI MYÖS OMAT TAIKAKEINOT, MUTTA KOSKA SILLÄ OSA-ALUEELLA EN OO VIELÄ NIIN HAKA, JÄTÄN NE OHJEET NIILLE JOTKA ASIOISTA ENEMMÄN TIETÄVÄT 😀