Tulinen kasviskeitto

Illalla (tai siis yöllä) töiden jälkeen raahauduin kaupan kautta kotiin, ja ajatuksena oli ostaa ”vähän jotain” että sais tehtyä yksinkertaisen kasviskeiton. Nälkäisenä homma lähti kuitenkin taas keulimaan niinku Urjalalaisen teinin mopo isoimmalla vaihteella, ja lopputulos oli tämä:Tulinen kasviskeittoParsakaaliaKukkakaalia2 Porkkanaa4 keskikokoista perunaapuolikas tuore chili2 kynttä valkosipulia1 sipulipunakaaltaGoGreen! Punaisia linssejä½ purkkia Planti Creamy Cooking original -kaurakermaa 2-3 rkl Euro East- venäläistä chili-valkosipulitahnaaRuoveden herkun Adjika-mausteseostaPaprikamaustetta (tai savupaprikamaustetta)MaustepippuriaSuolaa1 prk tomaattipyreetäKuullota perunoita, porkkanoita sekä sipuleita hetki oliiviöljyssä tai voissa pannulla ennen  niiden lisäämistä keittoliemeen. Itse lisäsin liemeen myös yhden liemikuution, mutta ilman sitäkin pärjää. Lisää järjestyksessä näiden perään kaalit, chili, valkosipuli sekä viimeisenä linssit, kaurakerma ja mausteet, tomaattipyree ja chilitahna. Keittele, kunnes vihannekset ovat kypsiä, ja maistele keittoa aina välillä. Lisäksi voi tietysti tarjoiluun hankkia tuoretta persiljaa (yllättäen sitä ei tähän hätään ollut ABC:llä keskellä  yötä), sekä smetanaa tai vegaaniversioon vaikka sitä YOSAn ”ranskankermaa”. Helppo, hyvä ja nopee ruoka! :)PARISTA TUOTTEESTA VIELÄ HIEMAN: TÄTÄ CHILI-VALKOSIPULITAHNAA TUO SUOMEEN EURO EAST-MERKKINEN YHTIÖ, JA OMAT PURKKINI OON OSTANUT URJALAN MAKEISTUKUSTA JA KULJUN KARTANOSTA. LUULISIN KUITENKIN, ETTÄ NÄITÄ LÖYTYY  MYÖS PRISMASTA JA SITTARISTA. JOS EI TÄTÄ KYSEISTÄ TAHNAA LÖYDY, SEN VOI KORVATA VAIKKA MAKUMESTARIN UNKARIN CHILITAHNALLA (PRISMASTA LÖYTYY!). MOLEMMAT ON HYVIÄ JÄÄKAAPIN PERUSJUTTUJA TYYPILLE, JOLLE MAISTUU TULINEN RUOKA!
HTTP://URJALANMAKEISTUKKU.FI/VENALAINEN-KEITTIO/791-CHILITAHNA-VALKOSIPULILLA-360G.HTMLADJIKA-MAUSTESEOSTAKIN LÖYTYY VARMASTI ERI PUSSISSA ISOIMMISTA KAUPOISTA, OMANI OSTIN JOLTAKIN MARKKINOILTA. RUOVEDEN HERKUN MAUSTEITA LÖYTÄÄ NYKYÄÄN KUITENKIN JO MELKO MONESTA PAIKASTA, MUTTA VARMIMMIN RUOKAMARKKINOILTA. PUSSI SISÄLTÄÄ CHILIN JA VALKOSIPULIN LISÄKSI KORIANTERIA, CAYENNEPIPPURIA, JUUSTOKUMINAA, OREGANOA, BASILIKAA JA TILLIÄ, ELI LISÄÄMÄLLÄ NÄITÄ KUVITTELISI SAAVAN SAMAN MAUN AIKAAN. http://ruovedenherkku.fi/shop/product_details.php?p=159

 

IMG_20160929_024253.jpg

IMG_20160929_024409.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

Laiskan muijan wokkaukset

 

Hetken aikaa on laiskottanut (lue: stressannut ja lamaannuttanut) niin, että en oo jaksanut käydä kunnolla kaupassa. Maailman helpoin ratkasu tähän tilanteeseen on erilaiset wokit, jotka saa repästyä kasaan joka kerta jääkaapin jämäaineksista. Molempien kuvien wokeissa idea ja pohja on sama (johtuen lähinnä mun rakkaudesta kaikkeen mahdolliseen kaaliin, joita kaupassa myydään), mutta mausteet ja lisähärpäkkeet vaihtelee.Ensimmäisen kuvan wokin lopputulos oli itellekkin hieman kysymysmerkki – en ollu koskaan ennen heittänyt kanttarellejä itämaisen mausteseoksen sekaan ja tofukin oli maustamatonta. Lopputulos oli kuitenkin ihan hyvä! Vielä enemmän olisin varmaan tykännyt siitä jos en olis niin natsi sen suhteen mihin suomalaisia metsäsieniä saa sekottaa, mutta tulipahan taas avarrettua omaa makumaailmaa.N. 200-300g puhdistettuja kanttarellejaParsakaaltaSipuliaValkosipuliaSoFine Tofu-a-la-minute maustamattomia tofukuutioitaPunakaaltaMunanuudeliaSpice Up! –schezuan kastike

IMG_20160929_030111.jpg

 

Tässä toisessa kuvassa pohja on siis muuten hyvinkin paljolti sama kuin ensimmäisessä, mutta heitin mukaan tuoretta chiliä, vihreitä papuja, kanttarellien tilalla käytin herkkusieniä ja vaihdoin munanuudelit riisinuudeleihin. Mausteena oli  chilifesteiltä kotiin raahattua Ruoveden herkun piri piri-mausteseosta (jolle äärettömän iso suositus), ja Santa Marian Asian Wok ”Sweet Soy & Garlic” -soosi. Tofu eroaa ensimmäisestä versiosta ”Thai”-maustettuun versioon.

IMG_20160929_030209.jpg

Kaikenkaikkiaan nämä on ollut tämmösiä laiskan ja kiireessä eläneen muijan jääkaappiraidauksia, joilla on kuitenkin saanut mahan täytettyä pari-kolme päivää. Ja noista tofukuutioista vielä, en oo onnistunut löytämään (ainakaan sieltä prismasta ja sittarista joissa ite käyn) mitään muista mausteversioita noista Tofu-a-la-minuteista kun tuon maustamattoman ja thain. Äsken kuitenkin kurkkasin netistä, että niitä on mm. Italian-maustettu, sekä Mexican-maustettu, jotka kiinnostaa niin sanotusti AIKA SAAKELIN PALJON. Noooh jatketaan etsintää!

Koti Ruoka ja juoma DIY