Kesäkurpitsa-suppilovahveropasta

TÄMÄN VOI TEHÄ HELPOSTI MYÖS MAIDOTTOMANA (OHJE ALEMPANA) JA VAIKKA HERKKUSIENIIN, JOS EI OO JO KERENNYT SUPPILOVAHVEROITA HAMSTRAAMAAN PAKASTIMEEN!

 

KESÄKURPITSAPASTA1 KESKIKOKONEN KESÄKURPITSAKASVILIEMIKUUTIOSUIKALOI KESÄKURPITSA JUUSTOHÖYLÄLLÄ VIIPALEIKSI. TÄMÄN JÄLKEEN LEIKKAA VEITSELLÄ SIIVUT VIELÄ OHUEMMIKSI, PASTAMAISEKSI ”NAUHOIKSI” JA KEITÄ NIITÄ PARAI MINUUTTIA KIEHUVASSA LIEMESSÄ. KESÄKURPITSA KEITTYY AIKA NOPEASTI, JOTENKA TÄTÄ OPERAATIOTA EI KANNATA TEHDÄ SAMALLA KUN TOUHUAA JOTAIN MUUTA, MUUTEN VOI ALKAA SUORAAN TEKEMÄÄN KASVISSOSEKEITTOA. KANTTARELLIKASTIKE SUPPILOVAHVEROITARUOHOSIPULIA (MYÖS KEVÄTSIPULI TAI SALOTTISIPULI KÄY)TUORETTA PERSILJAAKUOHUKERMAA1 KANANMUNASMETANAAPARMESANJUUSTOAMUSTAPIPPURIAVALKOSIPULIMAUSTETTASUOLAAPAISTA SIENIÄ PANNULLA, KUNNES NESTEET ON SUURINPIIRTEIN KAIKKI HAIHTUNEET. LISÄÄ PANNULLE SIPULIT, KUULLOTA HETKI JA LYÖ PERÄÄN VALMIIKSI KULHOSSA SEKOITETUT KANANMUNA, KUOHUKERMA JA SMETANA, SEKÄ LISÄÄ MAUSTEET. VÄHENNÄ LÄMPÖÄ, JA ANNA HAUTUA KUNNES KASTIKE ALKAA OLEMAAN SOPIVAN PAKSUA. LISÄÄ PERSILJA (JA TUORE RUOHOSIPULI, JOS SEMMOSTA OLI KÄYTETTÄVISSÄ). LÄTKÄSE ”PASTA” LAUTASELLE KASTIKKEEN KANSSA, JA LISÄÄ PARMESAN. ITKE JA NAUTI, KUN RUOKA ON NIIN HYVÄÄ.ITE SÖTKÖTIN KASTIKKEESEEN MYÖS LASAGNESTA YLIJÄÄNYTTÄ MAASDAMMERIA, KOSKA EDELLEEN, JUUSTOA EI VOI KOSKAAN OLLA LIIKAA.MAIDOTTOMAAN VERSIOON VOIPI LAITTAA VAIKKA YOSAN FOOD FRAICHEA TAI OATLYN iFRAICHEA JA JONKUN MERKIN KAURAKERMAA (VAIKKA OATLY TAI PLANTI), JA SUURUSTAA NIITÄ HIEMAN KANANMUNALLA. ELI: KUN SIENET JA SIPULI ON PAISTETTU, SEKOITA NÄMÄ AINESOSAT KULHOSSA KESKENÄÄN JA LISÄÄ NE PANNULLE KOKO AJAN SEKOITTAEN.VEGAANIVERSIOSSA SUURUSTAMISEEN LÖYTYY VARMASTI MYÖS OMAT TAIKAKEINOT, MUTTA KOSKA SILLÄ OSA-ALUEELLA EN OO VIELÄ NIIN HAKA, JÄTÄN NE OHJEET NIILLE JOTKA ASIOISTA ENEMMÄN TIETÄVÄT 😀

 

IMG_20160915_211733.jpg

IMG_20160915_205238.jpg

IMG_20160915_210413.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

Testissä härkis

Lähetään liikkelle siitä faktasta, että tässä kurjassa räpistelyssä, jota jotku sanoo myös elämiseksi, ainoa hyvä asia on ruoka. Ja syöminen. Ja sen takia ite pidän niin paljon ruuanlaitosta – sillä ilahduttaa poikkeuksetta aina itseään, ystäviä, tuntemattomia, jopa elukoita. Ruoka yhdistää, monella tavalla.Vielä vajaa kuukausi sitten olin kaikkiruokainen sekasyöjä, kunnes yhtenä päivänä tajusin, että en oo ostanut lihaa kotiin aikoihin. eli miks ostaisin jatkossakaan? töissä kikkailen lähestulkoon pelkällä kasvisruualla, joten samaa rataa voi jatkaa kotona. en oo asettanut itelleni mitään kieltoja tai lyönyt lihattomuudestani vetoa itseni, enkä kenenkään munkaan kanssa. pystyin kuitenkin helposti tiputtamaan sen pois, ja korvaamaan sen muilla raaka-aineilla. joten here goes!ja koska rakastan kokkailua, haluan jakaa mun reseptejä kansan syvien rivien kanssa. härkis-kesäkurpitsalasagnelasagnelevyjäDolmio -valkokastiketta (jep, tiedän, tän olis voinut tehdä itsekkin, mutta kuumeisena menin helpoimman kautta)Verso Härkis-härkäpapuvalmistePuolikas kesäkurpitsaTomaattimurskaa (johon oman maun mukaan mausteita)Planti Creamy Cooking -kauraruokakerma2 kynttä valkosipuliaJuustoraastetta

 

uuni päälle. kuullota kesäkurpitsaraastetta, valkosipulia ja härkistä pannulla hetken aikaa. samaan aikaan turauta tomaattimurska kattilaan, ja lisää joukkoon oman maun mukaan mausteita (laitoin itse basilikaa, suolaa ja mustapippuria) ja kaurakerma. kun härkis-sekotus on mielestäsi valmista, lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. lado voideltuun lasagnevuokaan vuorotellen levyjä, tomaattikastiketta, valkokastiketta ja lisää joka kerrokseen myös juustoraastetta. maailmankaikkeuden kirjottamaton sääntö on, että juustoa ei voi koskaan olla liikaa. ite tein tämän lasagnen kolmella eri juustolla, jotta lähtis mahdollisimman mukavasti lapasesta taas keittiössä. (Käytin madrigaalia, goudaa, turumaa-kermajuustoa ja chilikermajuustoa)pinnalle sitten vielä toki soosia, ja juustoa, jonka jälkeen koko komeus laitetaan uuniin, ja annetaan kypsyä vajaassa 200 asteessa 45 minuutista tuntiin. ja sen jälkeen syödään niin, että vesi tulee silmistä.

härkis.jpg

IMG-20160911-WA0016.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY