Testissä härkis
Lähetään liikkelle siitä faktasta, että tässä kurjassa räpistelyssä, jota jotku sanoo myös elämiseksi, ainoa hyvä asia on ruoka. Ja syöminen. Ja sen takia ite pidän niin paljon ruuanlaitosta – sillä ilahduttaa poikkeuksetta aina itseään, ystäviä, tuntemattomia, jopa elukoita. Ruoka yhdistää, monella tavalla.Vielä vajaa kuukausi sitten olin kaikkiruokainen sekasyöjä, kunnes yhtenä päivänä tajusin, että en oo ostanut lihaa kotiin aikoihin. eli miks ostaisin jatkossakaan? töissä kikkailen lähestulkoon pelkällä kasvisruualla, joten samaa rataa voi jatkaa kotona. en oo asettanut itelleni mitään kieltoja tai lyönyt lihattomuudestani vetoa itseni, enkä kenenkään munkaan kanssa. pystyin kuitenkin helposti tiputtamaan sen pois, ja korvaamaan sen muilla raaka-aineilla. joten here goes!ja koska rakastan kokkailua, haluan jakaa mun reseptejä kansan syvien rivien kanssa. härkis-kesäkurpitsalasagnelasagnelevyjäDolmio -valkokastiketta (jep, tiedän, tän olis voinut tehdä itsekkin, mutta kuumeisena menin helpoimman kautta)Verso Härkis-härkäpapuvalmistePuolikas kesäkurpitsaTomaattimurskaa (johon oman maun mukaan mausteita)Planti Creamy Cooking -kauraruokakerma2 kynttä valkosipuliaJuustoraastetta
uuni päälle. kuullota kesäkurpitsaraastetta, valkosipulia ja härkistä pannulla hetken aikaa. samaan aikaan turauta tomaattimurska kattilaan, ja lisää joukkoon oman maun mukaan mausteita (laitoin itse basilikaa, suolaa ja mustapippuria) ja kaurakerma. kun härkis-sekotus on mielestäsi valmista, lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. lado voideltuun lasagnevuokaan vuorotellen levyjä, tomaattikastiketta, valkokastiketta ja lisää joka kerrokseen myös juustoraastetta. maailmankaikkeuden kirjottamaton sääntö on, että juustoa ei voi koskaan olla liikaa. ite tein tämän lasagnen kolmella eri juustolla, jotta lähtis mahdollisimman mukavasti lapasesta taas keittiössä. (Käytin madrigaalia, goudaa, turumaa-kermajuustoa ja chilikermajuustoa)pinnalle sitten vielä toki soosia, ja juustoa, jonka jälkeen koko komeus laitetaan uuniin, ja annetaan kypsyä vajaassa 200 asteessa 45 minuutista tuntiin. ja sen jälkeen syödään niin, että vesi tulee silmistä.