Irtotee vai pussitee

Teenjuojana väistämättä joutuu kaupassa pohtimaan hyllyllä, että ottaisiko paketillisen teepusseja vai irtoteetä. Mikä näiden ero on? Haluan itse kertoa miksi poikkeuksetta aina valitsen irtoteen.

Aloitin teenjuomisen teini-iässä, en ole koskaan tykännyt kahvista. Tee on minulle enemmän kuin pelkkä juoma, se on tapa virkistäytyä, rauhoittua, rentoutua ja hemmotella itseäni. Alussa ajattelin pussiteen olevan paras vaihtoehto, onhan se helppoa heittää pussi kuppiin ja sen jälkeen roskiin. Irtoteen kanssa häslääminen tuntui turhalta. Mutta tässä on syitä, miksi muutin mieleni;

 

1. Hinta

Kun vertailee irto- ja pussiteen hintoja hyllyllä, niin ei hinta näytä olevan kovin eroava näiden välillä.

tee2.jpg

Tee1.jpg

Mutta jos huomasit katsoa kilohintaa, niin irtoteen kilohinta on 34,83/kg ja pussiteen on 55,33/kg

Yleensä irtotee on melkein aina halvempaa kuin pussitee, joskus jopa puolet halvempaa kilohinnaltaan. Voi toki olla, että joskus pussitee on halvempaa, jos päätät ostaa esim. perinteistä liptonin keltaista pussiteetä, mistä en itse kyllä yhtään tykkää.

tee3.jpg

2. Laatu ja maku

Omasta mielestäni irtoteen maku on jollain tavalla tuoreempi ja vähemmän tunkkaisempi, kuin pussiteen. Täytyy kyllä sanoa, että on tosi hyviäkin pussiteeitä, mutta ne näyttävät olevan aika pieni vähemmistö kaupan tee-hyllyllä. Joku toinen voi toki olla eri mieltä tästä.

 

3. Irtoteen uudelleenkäyttö

Itse käytän irtoteenlehtiä niin, että haudutan niillä 1-2 kupillista teetä. Kun olen juonut ensimmäisen kupillisen, niin laitan teesiivilän sivuun juomalasin päälle, jolloin se on valmiina kun haluan keittää uudelleen teetä. Kyseessä ei ole mikään kitupiikki-vinkki, vaan kyllä useammista irtoteistä riittää makua vielä toiseenkin kupilliseen. Kiinalaiset useimmiten toimivat näin. En käyttäisi toista kertaa samaa irtoteetä, jos esim on kulunut erittäin pitkä aika, mutta kyllä ainakin vielä 3-6 tunnin jälkeenkin voi samaa irtoteetä uudelleen hauduttaa. Voi pussiteetäkin uudelleenhauduttaa, mutta makua ei tunnu irtoavan enää toiseen kupilliseen.

photo_2018-01-18_15-22-26.jpg

 

Noh mitä huonoja puolia sitten irtoteessä on? Varmaan ehkä sitten se, että pussi on helpompi heittää roskiin. Kaikki varmaan tietävät ne teepallo-sihdit. En ite tykkää niiden käytöstä, koska niistä on joskus vaikea saada käytettyjä tee-puruja irti. Suosittelen hankkimaan hyvän pienen teesiivilän, kuten kuvassa on. Ehkä se ei ole ulkonäöllisesti yhtä hieno kuin tavalliset pallosihdit, mutta siitä on niin helppo kipata roskikseen teepurut! Sen jälkeen ei tarvitse kuin hieman huuhdella ja laittaa kuivumaan.

Pääsääntöisesti valitsen irtoteen yllämainituista syistä, joskus toki on kiva kokeilla jotain tosi hyvää pussiteetäkin. Kaipa nämä loppujenlopuksi on jokaisen omia mieltymyksiä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *