Rooma matkapäiväkirja

6.5 2019

Roomaan lähtö alkoi todella aikaisin aamulla, mutta jännitys ja innostus voitti väsymyksen. Perille päästyämme kävimme yhdessä syömässä ja tutustuimme opettajien johdolla antiikin Roomaan. Kävimme mm. Colosseumilla, Forum Romanumilla ja monilla muilla kiviraunioilla. Kierroksen aikana kävimme yhdessä koko ryhmän kanssa syömässä käsintehtyä gelatoa eli italialaista jäätelöä.

Colosseum valmistui 80-luvulla ja se toimi ennen amfiteatterina, jossa pidettiin mm. gladiaattoritaiseluja ja metsästysnäytöksiä. Nykyään se toimii yhtenä Rooman suosituimpana nähtävyytenä ja yhtenä hyvänä esimerkkinä Rooman arkkitehtuurista.

 

Forum Romanum toimi 600 eaa. lähtien antiikin Rooman uskonnollisena ja kaupallisena keskuksena, mutta sitä enne se toimi hautapaikkana. Antiikin aikaan aukiolla oli suuria rakennuksia ja pylväikköjä, mutta nykyään siellä on vain raunioita.

Kierroksen jälkeen saimme illalla vähän vapaa-aikaa, jolloin oli aikaa kierrellä Rooman keskustaa ja käydä syömässä. Kävimme kaverin kanssa paikallisesta ruokakaupasta ostamassa iltapalaa ja sen jälkeen hotellille nukkumaan.

 

7.5 2019

Ensimmäinen yö Roomassa sujui hyvin ja hotellin hyvä aamupala oli tarpeen. Lähdimme aamulla julkisilla kohti Vatikaania. Se on Rooman sisällä sijaitseva maailman pienin itsenäinen valtio. Pääsimme Vatikaanissa kierrokselle oppaan johdolla. Kierroksella kävimme Vatikaanin museossa, Pietarinkirkossa ja Sikstuksen kappelissa. Nämä nähtävyydet sisälsivät paljon taidetta mm. Michelangelolta ja Raffaellolta.

Pietarinkirkko on Vatikaanin yksi kuuluisimmista rakennuksista , joka otettiin käyttöön 1626. Sikstuksen kappeli on maailman tunnetuimpia kirkkorakennuksia, jossa sijaitsee Michelangelon kattofreskot.

Kierroksen jälkeen pääsimme syömään ja sen jälkeen saimme vapaa-aikaa, jolloin kävimme kaverin kanssa Trevin suihkulähteellä ja ostoksilla. Trevin suihkulähde on Rooma suurin ja kuuluisin suihkulähde. Uskomuksen mukaan kolikon heittäessä lähteeseen, hän palaa takaisin Roomaan.

 

8.5 2019

Aamulla kävimme Santi Marcellinon ja Pietron katakombeissa. Katakombit ovat maanalaisia hautausmaita, jotka sijaitsivat yleensä rikkaiden mailla. Nykyään sanalla “katakombi” tarkoitetaan kristittyjen hautausmaita. Katakombeissa on suuria hautakammioita, joihin haudattiin monen sukupolven jäseniä. Katakombeissa on paljon uskonnollisia piirtokirjoituksia, joista löytyy tunnettuja symboleita, kuten kala ja ankkuri sekä Aatami ja Eeva.

Katakombien jälkeen meillä oli vähän vapaa-aikaa ennen lähtöä Cinecittáan. Se on italialainen elokuvastudio, jossa on kuvattu monia menestyneitä elokuvia ja televisiosarjoja, kuten HBO:n Rooma. Cinecittássa opimme eri kuvakulmista, italialaisesta elokuvakulttuurista sekä yleisesti elokuvamaailmasta. Cinecittássa meni paljon aikaa, joten saimme olla ulkona vähän pidempään kuin edellisinä iltoina.

 

9.5 2019

Hyvä aamupala oli tarpeen, koska aamupäivällä meillä oli edessä meidän oma “Amazing Race” -kilpailu. Meidän piti suorittaa erilaisia tehtäviä ryhmissä ja kierrellä Roomaa. Saimme kilpailun aikana nähdä mm. Espanjalaiset portaat, Pantheonin, kaksoiskirkot ja monia muita kirkkoja.

Espanjalaiset portaat ovat saaneet nimensä Espanjan suurlähetystön mukaan, joka sijaitsi ennen portaiden paikalla. Siinä on 138-porrasta, joiden avulla pääsee Trinita dei Montin kirkolle. Pantheon on Rooman parhaiten säilynyt antiikinaikainen monumentti, joka tunnetaan sen pyöreästä kupolista. Se on erikoinen, koska siinä onaukko, josta sade sekä aurinko pääsee vapaasti sisälle. Kaksoiskirkot (Santa Maria dei Miracoli ja Santa Maria in Montesanto) sijaitsevat Piazza del Popololla, joka toimi 1700-1800-luvuilla mestauspaikkana. Kirkoista piti tulla identtiset, joten tarkasti katsottuna niiden väliltä löytyy pieniä eroavaisuuksia.

Parin tunnin jälkeen pääsimme syömään ja lepäämään hotellille. Levon jälkeen lähdimme kavereiden kanssa ryhmänä shoppeilemaan. Illalla kävimme yhdessä vielä kerran Trevillä, jolloin sai hienoja ilta kuvia.

 

10.5 2019

Viimeinen päivä Roomassa. Viikko meni niin nopeasti, kun koko ajan oli jotain tekemistä. Aamulla käytiin vielä viimeisen kerran ruokakaupassa, jonka jälkeen pakkasimme laukut, menimme aamupalalle ja luovutimme huoneet. Meillä oli kuitenkin ohjelmassa vielä monta kirkkoa. Matkan aikana kävimme vähän alle viidessätoista kirkossa ja niistä viimeinen oli Santa Maria in Trastevere. Sen jälkeen saimme reilu pari tuntia vapaa-aikaa ennen kuin piti lähteä lentokentälle. Kävimme syömässä ja viimehetken ostoksilla. Sitten olikin jo aika lähteä kentälle. Siellä söimme ennen lentoa ja olimme Suomessa lauantai aamuyöllä.

Matka oli onnistunut ja se ylitti odotukseni. Matkan aikana opin paljon Roomasta sekä sain tutustua muutamaan ihmiseen paremmin mitä aiemmin.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *