Ladataan...
Shake before use

Palasin juuri pikaiselta yhden yön Tukholman-reissulta, ja oli pakko tulla tänne hehkuttamaan Pontus!-ravintolaa. Erittäin taidokkaasti tehtyä ruokaa, hieno sisustus, loistava palvelu - tämä kuuluu ehdottomasti Tukholman must eat -paikkoihin!

Lensimme eilen aamulla Tukholmaan, ja meillä oli pöytävaraus Pontukseen kahdeksi. Ravintolassa on useita eri osia: seafood baari, kahvila ja ruokasali. Söimme ruokasalissa, jossa tarjoiltiin brunssia.

Join alkujuomaksi bellinin, joka oli ihan hemmetin hyvä. Pehmeäkuplaista samppanjaa sekä tuoreen oloista persikkamehua.  Hintaakin kyllä oli, melkein 15 euroa. Valitsin brunssilistalta lähes 20 euron Eggs Norwegian -annoksen, joka sisälsi kaksi paahtoleipäviipaletta, joiden päällä oli uppomunat, kylmäsavulohiviipaleita sekä reilusti hollandaise-kastiketta. Täysi kymppi. Munat tehty täydellisesti ja kastike oli taivaallinen. Talon viini oli mukavan raikas rypälesekoitus, hintaa lasillisella noin 9 euroa.

Vaikka hinnat olivat kohtuu korkeat, ruoka oli joka euron arvoista. Lähtiessä huomasin ovessa tarran, jonka mukaan ravintola on Michelin Guidessa.

Tähän paikkaan aion ehdottomasti palata seuraavalla Tukholman-visiitillä. Suosittelen!

Nettisivuilta löytyy osoite, menut sekä pöytävarauskaavake.

Ladataan...

Ladataan...
Shake before use

 

Ystäväni ja kollegani Sanna tuli eilen kylään. Liian aikaisen aamuherätyksen ja kiireisen työpäivän jälkeen en jaksanut loihtia pöytään mitään universumin hienointa leipomusta. Sen sijaan tein helpon ja nopean kinkkupiirakan, jota voi kutsua hienommin quiche lorrainiksi. Perinteisessä quichessa on kermaa ja munia. Omaan versiooni lisään reilusti juustoraastetta, kinkkua ja paprikaa.

Quiche Lorraine

1 valmis piirakkapohja
2 dl ruokakermaa
2 munaa
150 g punainen emmental -raastetta
200 g kinkkukuutioita
1 paprika
suolaa
pippuria

Levitä piirakkapohja vuokaan. Sekoita kerma, munat, juustoraaste, kinkkukuutiot sekä kuutioitu paprika keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Mikäli kinkkusi on kovin suolainen, lisää suolaa varoen. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
 

Ladataan...

Ladataan...
Shake before use

 

Tämä epämääräisen näköinen kasa on maukas alku- tai iltapala. Viikonlopun salaattitarpeista jäi nökäre fetaa, kirsikkatomaattja ja kevätsipulia. Niistä sai loihdittua tällaisen herkun. Illallisvieraana oli veli, siksi en hifistellyt esillepanon kanssa. Annos maistui ennen pestopastaa.

Fetatomaattileivät

Puolikas patonki
50 g Arlan classic fetaa
100 g kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulin vartta
2 valkosipulin kynttä
öljyä
suolaa
pippuria

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota pieneksi silputtu valkosipuli. Heitä joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit ja pieneksi siivutettu kevätsipuli. Kuullota, kunnes tomaatit pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä fetaa patonkiviipaleelle ja kasaa tomaattiseosta päälle.

Ladataan...

Pages