Gourmeeta halvalla

Jos olisin rikas, söisin joka päivä fine dining -ravintolassa (tai ehkä palkkaisin kokin). Kaikki eivät näiden pienten annosten päälle ymmärrä, mutta taidokkaasti tehty ruoka saa ilotulitusraketit räjähtelemään päässäni.

dsc_0320.jpg

Miten nämä herkutteluhetket voi mahdollistaa opiskelijabudjetilla? Vastaus on lounas. Monien huippuravintoloiden lounaat ovat tasoltaan suunnilleen samaa luokkaa kuin ala carte -annokset. Hinta vaan on pienempi.

Söin ystäväni kanssa eilen lounasta jyväskyläläisessä ravintola Pöllöwaarissa. Laskuni loppusumma oli 24 euroa. Valitsin alkuun herkkusienikeittoa vermuttivaahdolla. Pääruoaksi söin hummerimureketta, scampia ja ohrattoa. Jälkkäriksi oli suklaakakkua ja mangomoussea.

Pääruoan kastike oli täyden kympin arvoinen. Runsaasti makua, sopivasti suolaa ja ennen kaikkea ihanasti hapokkuutta. Kastike sopi scampin ja murekkeen kanssa täydellisesti. Harvoin saa maistaa tällaista herkkua. S-etukortti-ravintoloissa en ole suostunut enää käymään, koska teen itse paremmat safkat. Siksi tulen todella iloiseksi siitä, että saan ravintolassa vastinetta rahoilleni.

Seuraavaksi ajattelin suunnata lounaalle Vuoden ravintolaksi valittuun C-nimiseen mestaan Tampereella. Olen suunnitellut lounasvisiittiä myös Chez Dominiqueen, johon minulla ei illallisaikaan olisi varaa. Jos sinulla on hyviä vinkkejä gourmet-tason lounaista tai muuten hyvästä ravintolaruoasta, saa vinkata!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.