Proteiinia pastasta

Pastastakin voi saada mukavasti proteiinia, jos valitsee kaupan hyllyltä oikean pussin. Torino Special Tumma proteiini pastassa on saman verran protskua kuin kanassa.

torino_pasta.pngKuva: Torino

Tein aiemmin postauksen proteiinileivästä, jota vertasin tavalliseen ruisleipään. Nyt vuorossa ravintoainevertailu, jossa proteiinipasta ottaa mittaa tavallisesta makaronista.

Ravintosisältö, 100 g:

Torino Special Tumma proteiini pasta (kirjoitusasu valmistajan)
Energiaa 340 kcal
Proteiinia 23 g
Hiilihydraatteja 53 g
Rasvaa 3,7 g
Ainekset: Tumma durumvehnäjauho, vehnägluteeni, vehnänalkio, kaurakuitu, suola (0,2 %), vesi.

Torino makaroni
Energiaa 350 kcal
Proteiinia 13 g
Hiilihydraatteja 69 g
Rasvaa 2,5 g
Ainekset: Vehnäjauho, durumvehnäjauho, vesi.

Vaikka protskupastassa on reilusti proteiinia, mukana on toki myös hiilaria. Eli tämä tuote ei siis ole mikään karppaajan pelastus, mutta minun mielestä tavallisen tallaajan kannattaisi syödä tätä perusmakaronin sijaan. Maku on hyvä, koostumus hiukan peruspastaa tiiviimpi.

Suositus on, että noin 10-20 prosenttia ravinnosta olisi proteiinia. Jos ihminen syö lautasmallin mukaan, tämä määrä pitäisi täyttyä. Mutta kuinka monen annos on loppupeleissä koottu lautasmallin mukaan? Veikkaisin, että ei kovin monen.

Jos asia kiinnostaa, kannattaa laskea oma protskusaldo yhden päivän osalta. Määrän pitäisi siis olla vähintään 0,8 grammaa per painokilo. Painonpudottajien ja bodaajien kannattaisi syödä enemmänkin. Lisätietoa painonhallinnasta ja proteiinista tässä Kelan jutussa.

P.S. 100 g broilerin rintafileetä sisältää 23.1 g proteiinia.

koti ruoka-ja-juoma