Raakakeksit hummuksella ja avocadolla

dsc_0466.jpgOlen täysin keltanokka raakaruoka- ja foodiskenessä, mutta aihepiiri kiinnostaa minua kovasti. Maistoin viime vuonna balilaisessa terveysravintolassa avocadolla päällystettyä herkullista raakakeksiä. Nyt kun törmäsin Ekolossa samaisiin Raw Flax Crackereihin, niitä oli pakko saada.

Luomu villivalkosipuli-pellavakeksit on valmitettu kuivaamalla hitaasti alle 42 asteen lämmössä. Raaka-aineet säilyvät ravintorikkaampina, kun niitä ei kuumenna, ja siksi siis raakaruokaa kannattaa lisätä omaan ruokavalioon.

Onko sillä sitten enää mitään merkitystä, jos päivällä syön nakkikeittoa, mutta illalla valitsen hapankorpun sijaan raakakeksin? Uskon, että voin parantaa hyvinvointiani tekemällä tällaisia pieniä muutoksia ruokavaliooni pikkuhiljaa. Sen lisäksi, että nämä keksit ovat terveellisiä, ne maistuvat hyviltä.dsc_0461.jpg

Sata grammaa raakakeksejä sisältää rasvaa 56 g ja proteiinia 23 g, hiilaria vain 5 g. Ainesosat ovat keltainen pellavansiemen, auringonkukansiemen, villivalkosipuli, porkkana, käsittelemätön merisuola ja auringonkukkaöljy. Kyllä näitä napostelisi pelkälläänkin, mutta minä sivelin pintaan hummusta ja viipaloin avocadoa. NAM!

Olisi vielä enemmän nam, jos hummus olisi itse tehtyä. Kiireessä valitsin purkin, jonka sisältöön sotkin oliiviöljyä ja sitruunaa. Oli ihan jep. Ehkä noita raakakeksejä voisi tehdä itsekin, esimerkiksi Quinoaa-blogin raakapizza-ohjetta soveltamalla?

Lisää tästä aihepiiristä:

Lilyn Hannamari Rahkonen on kirjoittanut paljon raakaruokajuttuja HaLo-palstalle

Raakaruoka.com-sivustolta löytyy 3 helpointa raaka-askelta

Uusi Musta -blogista löytyy myös perusfaktaa Raakaruokaa aloittelijalle -postauksesta

koti ruoka-ja-juoma