Feta-pinaattipiirakka

dsc_0487.jpgHuh, mikä viikonloppu takana. Perjantaina kuurasin kämppää ja pakkasin kamoja 14 tuntia. Eilen oli vuorossa muutto ja sohvanhakureissu, joihin upposi koko päivä. Tänään ei kummosia kokkailuja ehdi tekemään, kun pitää purkaa tavaroita, ja ilta kuluu vaalivalvojaisia seuratessa. Tässä siis helppo ja nopea piirakkaohje.

Feta-pinaattipiirakka

valmis piirakkapohja (esim. Sunnuntai)
70 g tuoretta pinaattia
puolikas sipuli
öljyä paistamiseen
200 g fetaa
2 dl ruokakermaa
200 g ranskankermaa
1 muna
pinnalle juustoraastetta

Painele piirakkapohja vuokaan ja kuullota silputtu sipuli öljyssä pannulla. Heitä pannulle myös pinaatit, ja pyörittele niitä hetki, jotta suurin osa niiden sisältämästä nesteestä haihtuu. Sekoita muna, ranskankerma ja ruokakerma. Murustele feta piirakkapohjan päälle, levitä fetamurun päälle pinaatti-sipuliseos ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Raasta pintaan juustoa. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

koti ruoka-ja-juoma