Sienipasteijat

dsc_0685.jpg

Sienet on täällä! Ja ihan parasta sieniherkkua ovat sienipasteijat.

Tämä resepti on mummulta. Pasteijat ovat aika rasvaisia, ja siksi ah, niin herkullisia. Huomaan aikuistuvani, koska ihan oikeasti voisin lähteä tästä sienimetsään haalimaan ilmaista saalista. Harmi vaan, että ensi viikolla lähden 5 kuukaudeksi Thaimaahan, joten turha tässä on mitään pakastella. 

Sienipasteijat 24 kpl
              
Taikina:
250g pehmeää voita            
1 prk rahkaa    
4 dl vehnäjauhoja          
1 tl leivinjauhetta

 Täyte:
1,5 litraa tuoreita suppilovahveroita/75 g kuivattuja/4 dl pakastettuja (myös muut sienet sopii)
75 g purjoa tai 1 dl ruohosipulia
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (1,25 dl) smetanaa
1 tl suolaa
2 rkl persiljaa

Sekoita voi ja maitorahka. Sekoita keskenään taikinan vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää maitorahkan ja voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan.

Paloittele sienet. Kuumenna niitä pannulla, kunnes neste haihtuu. Lisää voi ja hienonnettu purjo tai ruohosipuli. Ripottele päälle vehnäjauhot, ja sekoita. Lisää smetana. Anna kiehua hetken aikaa. Mausta muhennos suolalla ja persiljalla.
Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla (esim. lasi) pyöreitä paloja.
Pane täytettä toiselle reunalle, ummista ja voitele munalla.
Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.