Laiskamadon löytö pakastealtaasta
Muistan Hans Välimäen sanoneen, että kaupan pakastealtaasta löytyvät keittojuurekset pitäisi kieltää lailla. Onhan se totta, että parempia raaka-aineita saisi luomutorilta, mutta mitä jos ei jaksa edes pilkkoa?
Joskus innostun kokkaamaan oikein urakalla. Teen aterian rakkaudella alusta loppuun ja kulutan siihen tunteja. Joskus on muita kiireitä. Ja sitten on niitä päiviä, kun ei huvita. Sellaisten päivien pelastus on laiskamadon keitto.
Olin taannoin ruokakaupassa ostamassa jauhelihakeiton aineksia. Suuntasin pakastealtaalle noukkimaan tutut juuresnopat koriini, ne sentti kertaa sentti -kokoiset, joita Hans käsittääkseni tarkoitti julistuksessaan. Noppia ei löytynyt, mutta sen sijaan silmiini osui Apetit-firman Peruna & keittovihannekset -pussi. Ilokseni tajusin, ettei minun siis tarvinnut kuoria perunoitakaan. Miksi kukaan ei ole kertonut tästä minulle aiemmin?
Kirmasin kotiin ja hetin kattilaan keittoainekset. Tällä kertaa soppani oli huomattavasti parempaa, koska porkkanapala todella maistui porkkanalle. Se oli koko, joka ratkaisi. Okei, nekin oli pakastettuja, mutta eikö tämä ole jo askel parempaan suuntaan?