Maan salainen simaresepti

dsc_0681.jpgKutsun äitiäni maaksi, siksi omituinen otsikko. Tänään on oiva päivä laittaa simat aluille, mikäli haluaa hörppiä ensi viikon lauantaina omatekoista simukkaa. Vihaan niitä kaupan virityksiä, koska ne ei maistu alkuunkaan oikealle. Tässä äitini resepti.

Maan sima

500 g fariinisokeria
500 g sokeria
1 dl siirappia
3 sitruunaa
8 litraa vettä
1/4 tl hiivaa

Lisäksi tarvitset ämpärin, tyhjiä pulloja, suppilon, sokeria ja rusinoita

Kaada ämpäriin sokeri, fariinisokeri ja siirappi. Kippaa perään 4 litraa kiehuvan kuumaa vettä, ja sekoita. Halkaise sitruunat, poista niistä siemenet ja purista mehut joukkoon. Kaada perään 4 litraa kylmää vettä, ja odota, että seos jäähtyy kädenlämpöiseksi. Kun neste on jäähtynyt, ota sitä mukiin, ja sekoita siihen hiiva. Sekoita hiivaneste ämpärissä olevaan sima-ainekseen. Anna levätä huoneenlämmössä 24 tuntia.

Kun vuorokausi on kulunut, on pullotuksen aika. Laita pullojen pohjalle noin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Kaada sima (siivilän läpi) suppilon avulla pulloihin. Pidä suljetut simapullot 24 tuntia huoneenlämmössä, jotta käymisprosessi nopeutuu. Nosta simapullot seuraavana päivänä jääkaappiin. Sima on valmista parin päivän kuluttua.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.