8 kiloa kevyempi kesäkroppa (x) – check!

dsc_0688.jpgSe on jännä juttu, miten sitä salakavalasti pääsee kasvamaan ulos housuistaan. Seitsemän kuukauden Aasian-matka tarkoitti minulle herkuttelua, dokausta ja riippumatossa köllöttelyä. Ei ihme, että löllöä pääsi kertymään. Kehon koostumusanalyysi kertoi karun totuuden, ihannepaino häämötti 7,5 kilon päässä.

Aloitin kesäkroppa-projektin 10.1. liittymällä Jutta Gustafsbergin ilmaiseen Go Fat Go -haasteeseen. Haaste kesti neljä viikkoa, mutta hyvin nopeasti tajusin, ettei se neljä viikkoa riitä minun kohdallani mihinkään. Maksoin kymmenen viikon Lite laihduttajat -ohjelmasta, jota noudattamalla jatkoin taisteluani kohti tiivistä kesäkroppaa. Välillä sorruin herkutteluun ja sovelsin ohjeita mieleni mukaan. Tuloksia silti tuli, yllättävän helposti. Nyt urakka on takana, tässä kolmen kuukauden rehkimisen saldo:

Paino 71,4 kg -> 63,8 kg (painoindeksi 24,1 -> 21,5)
Rasvaprosentti 31,1 -> 22,9

Jutta ja kumppanit aloittavat seuraavan ilmaisen Go Fat Go -haasteen tasan viikon kuluttua 2.5. Haaste on täysin ilmainen, ja siinä annetaan ruokavalio- ja treeniohjeet tällä kertaa kahden viikon ajalle. Jos ruokavalio vastaa vähänkään tätä edellistä, suuhun lapioidaan hyvin askeettista perusruokaa, joka punnitaan tarkasti. Jos orjapiiskurimeininki kiinnostaa, kannattaa kokeilla! Ilmoittautumaan pääsee täällä: www.fitfarm.fi

 

Hyvinvointi Liikunta

Maan salainen simaresepti

dsc_0681.jpgKutsun äitiäni maaksi, siksi omituinen otsikko. Tänään on oiva päivä laittaa simat aluille, mikäli haluaa hörppiä ensi viikon lauantaina omatekoista simukkaa. Vihaan niitä kaupan virityksiä, koska ne ei maistu alkuunkaan oikealle. Tässä äitini resepti.

Maan sima

500 g fariinisokeria
500 g sokeria
1 dl siirappia
3 sitruunaa
8 litraa vettä
1/4 tl hiivaa

Lisäksi tarvitset ämpärin, tyhjiä pulloja, suppilon, sokeria ja rusinoita

Kaada ämpäriin sokeri, fariinisokeri ja siirappi. Kippaa perään 4 litraa kiehuvan kuumaa vettä, ja sekoita. Halkaise sitruunat, poista niistä siemenet ja purista mehut joukkoon. Kaada perään 4 litraa kylmää vettä, ja odota, että seos jäähtyy kädenlämpöiseksi. Kun neste on jäähtynyt, ota sitä mukiin, ja sekoita siihen hiiva. Sekoita hiivaneste ämpärissä olevaan sima-ainekseen. Anna levätä huoneenlämmössä 24 tuntia.

Kun vuorokausi on kulunut, on pullotuksen aika. Laita pullojen pohjalle noin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Kaada sima (siivilän läpi) suppilon avulla pulloihin. Pidä suljetut simapullot 24 tuntia huoneenlämmössä, jotta käymisprosessi nopeutuu. Nosta simapullot seuraavana päivänä jääkaappiin. Sima on valmista parin päivän kuluttua.

Koti Ruoka ja juoma