Pikkupaprikat couscous-fetatäytteellä

dsc_0717.jpgSorruin heräteostokseen eilen työmatkalla. Rautatieaseman vihanneskojussa oli todella suloisia pikkupaprikoita myynnissä. Teki mieli täyttää ne jollain juustoisella, joten sulloin sisään mehevää couscous-fetamössöä.

Pikkupaprikat couscous-fetatäytteellä (naposteltavaksi yhdelle hengelle)

6-8 pikkupaprikaa
1,5 dl kypsää couscousta
10 kuutiota öljymarinoitua fetaa
1 tl Pirkan paprika-tomaatti-välimerentahnaa
3 tl turkkilaista jogurttia 
parin sentin pala kevätsipulia

Poista paprikoista kannat ja tyhjennä sisus siemenistä. Hienonna fetakuutiot ja kevätsipuli ja sekoita couscousin joukkoon. Sotke sekaan välimerentahna ja turkkilainen jogurtti. Tunge täyte paprikoihin pienen lusikan ja peukalon avulla. Napostele sellaisenaan.

Koti Ruoka ja juoma

Ruokaisa salaatti varhaisperunoista

dsc_0704.jpgKaupasta saa edullisesti ruotsalaisia varhaispottuja, hinta on suunnilleen euron kilo. Olen innostunut tunkemaan niitä salaattiin. Tällä kertaa mukaan tuli muun muassa tonnikalaa ja kananmunaa. Tämä ruokaisa salaatti käy päivällisestä.

Ruokaisa salaatti varhaisperunoista

5 pientä varhaisperunaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kananmuna
puoli purkkia tonnikalaa
kourallinen vihreitä papuja
muutama salaatinlehti
parin sentin pala hienonnettua kevätsipulia

kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen valkopippuria

 

Keitä perunat ja kananmunat. Mikrota pavut, mikäli käytät pakasteita. Anna ainesten jäähtyä ennen pilkkomista. Sekoita sillä välin kastike. Kokoa ainekset salaatiksi ja nauti kesäauringon pilkottaessa verhon välistä 🙂
 

Koti Ruoka ja juoma