Paneer korma

Intialaisissa ja nepalilaisissa ravintoloissa tilaan yhä useammin paneer-annoksen. Kyseessä on siis eräänlainen tuorejuusto, joka muistuttaa suomalaista kotijuustoa. Kun kokkaan kotona intialaista, käytän aina kanaa. Nyt heitin korma-kastikkeeseen pari pakettia Arla Ingmanin Perinteistä tuorejuustoa.

dsc_0319.jpg

Olen jo pitkään tehnyt kormani Pastanjauhantaa-blogin reseptillä, joka on bloggaajien mukaan alunperin Ainsley Harriottin keittokirjasta Meals in minutes. Vaihdoin siis reseptin neljä kanan rintafilettä puoleen kiloon tuorejuustoa. Lisäksi olen vähentänyt valkosipulin määrää ja voin sijaan olen käyttänyt juoksevaa margariinia (toimii paremmin, jos joutuu käyttämään yleiskoneen sijaan sauvasekoitinta). Chilijauheen olen korvannut -rouheella. Muuten resepti on sama.

Paneer korma

1 rkl öljyä
1 sipuli
3,5 dl luonnonjogurttia
2 dl kermaa
25 g juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl chili-rouhetta
1 valkosipulin kynsi
3 rkl mantelirouhetta
500 g Arla Ingmanin Perinteistä tuorejuustoa tai kotijuustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lohko sipuli, heitä öljy pannulle ja sipulit perään. Kypsennä muutaman minuutin, kunnes ovat pehmeitä. Sekoita jogurtti, kerma, juokseva margariini, suola, kurkuma, chili, valkosipuli ja mantelirouhe. Kippaa joukkoon sipulit ja huristele tasaiseksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Pilko juusto kuutioiksi ja laita uunivuokaan. Kaada seos päälle. Paista uunissa noin puoli tuntia.

Syön korman mielelläni leivän kanssa. Tällä kertaa ei tehnyt mieli naania, joten ostin kaupasta mehevän täysjyväsämpylän. Riisi passaa tietysti oikein hyvin. Kotijuuston voi toki tehdä itse. Minä valitsin kaupan version, koska ale-laarissa oli juuri sopivasti kaksi pakettia odottamassa noutajaansa :)

koti ruoka-ja-juoma