Parsaa ja hollandaisekastiketta

dsc_0563.jpgVaikka tykkään kovasti vihreästä parsasta, en ole koskaan aiemmin keittänyt niitä kotosalla. Isälläni sen sijaan olen syönyt niitä useamman kerran, ja ravintoloissakin toki. Ehkä suurin kynnyskysymys on ollut hollandaisekastike, joka ainakin Master chef -ohjelmassa vaikutti aikamoiselta rakettitieteeltä.

Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli helpon hollandaisekastikkeen ohje, joten päätin tarjota pääsiäisvierailleni alkuruoaksi parsaa.

Keitetty parsa ja hollandaisekastike (by Pirkka/Cassis)

450 g vihreää parsaa

3 keltuaista
150 g voita
suolaa
valkopippuria
1 rkl sitruunamehua

Kuori parsoista varren alaosa, ja leikkaa kuivuneesta tyvestä pari senttiä, jotta leikkauspinnasta tulee mehevän kostea. Pane kuoritut parsat kylmään veteen. Kuumenna laakeassa paistokasarissa niin paljon vettä, että se peittää parsat. Lisää veteen suolaa.

Erota kulhoon kolme keltuaista. Sulata voi kattilassa, mutta älä anna sen ruskistua. Sekoita keltuaiset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, ja kaada sekaan kiehuvan kuuma voi ohuena nauhana niin, että sauvasekoitin tai monitoimikone on päällä. Jätä valkoinen sakka lisäämättä. Lisää joukkoon suola, valkopippuri ja sitruunamehu ja sekoita vielä hetki.

Nosta parsat kiehuvaan veteen ja keitä reilu viisi minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Tarjoa parsat kastikkeen kanssa.

Parsan kanssa joimme ihan uutta tuttavuutta, chileläistä rieslingiä. Nimi on Cono Sur. Sopi parsan ja kastikkeen kanssa minusta tosi hyvin. Suosittelen testaamaan!

koti ruoka-ja-juoma