Proteiinileipää

dsc_0186.jpgOlen vältellyt leipää koko alkuvuoden. Tammikuussa aloitin ruokaremontin, jonka tarkoituksena oli saada kroppaa vähän timmimmäksi. Olen onnistunut loistavasti, ja uskon sen johtuvan osittain hiilihydraattien vähentämisestä. Vaikka rakastan ruisleipää, olen syönyt kuluneen vuoden aikana vain muutaman siivun. Eilisellä kauppareissulla törmäsin proteiinileipään.

 Ruispro20-nimisen leivän ravintoarvot ovat uskomattomat:

Ravintosisältö 100g

Energiaa 208 kcal
Proteiinia 20,7 g
Hiilihydraatteja 26,9 g
Rasvaa 1,7 g
Ravintokuitua 7,3 g
Kalsiumia 135 mg

Suosikkileipäni on ollut Vaasan Ruispalat, jossa on vertailun vuoksi seuraavanlaiset ravintoarvot:

Ravintosisältö 100g

Energiaa 260 kcal
Proteiinia 9,3 g
Hiilihydraatteja 46 g
Rasvaa 1,6 g
Ravintokuitua 10g
Kalsiumista ei ole mainintaa

Ruispro20-pussin kyljessä lukee, että leivässä on käytetty maidon heraa ja kaseiinia. Lisäksi pussissa kerrotaan, että kyseisessä leivässä on enemmän proteiinia kuin lihassa, ja se sisältää enemmän kalsiumia kuin maito. Kuulostaa aika järjenvastaiselta! No, maistoin kyseistä tuotetta eilen, ja se oli kyllä ihan ruisleivän makuista. Koostumus oli jokseenkin murenevainen, mutta eipä se minua ainakaan haitannut. Aion kyllä ostaa tätä jatkossakin. Lisätietoa tästä leipähyllyn ihmetyksestä löytyy täältä: fitbread.fi

 

P.S. Tervetuloa seuraamaan Shake before use -blogia! Tämä on ensimmäinen postaukseni, joka on aika pitkälti tulevan linjani mukainen. Eli aion kertoa ruokaan liittyvistä löydöistä ja jakaa mielipiteitäni muiden tekemästä ruoasta.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.