Quiche Lorraine
Ystäväni ja kollegani Sanna tuli eilen kylään. Liian aikaisen aamuherätyksen ja kiireisen työpäivän jälkeen en jaksanut loihtia pöytään mitään universumin hienointa leipomusta. Sen sijaan tein helpon ja nopean kinkkupiirakan, jota voi kutsua hienommin quiche lorrainiksi. Perinteisessä quichessa on kermaa ja munia. Omaan versiooni lisään reilusti juustoraastetta, kinkkua ja paprikaa.
Quiche Lorraine
1 valmis piirakkapohja
2 dl ruokakermaa
2 munaa
150 g punainen emmental -raastetta
200 g kinkkukuutioita
1 paprika
suolaa
pippuria
Levitä piirakkapohja vuokaan. Sekoita kerma, munat, juustoraaste, kinkkukuutiot sekä kuutioitu paprika keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Mikäli kinkkusi on kovin suolainen, lisää suolaa varoen. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.