Ruissipsit ja tonnikalatahna

truissipsiaito.jpgLöysin leipähyllyltä ihan huippuhyvän napostelupussin, nimittäin Ruissipsit! Sanoisin, että maku on jopa parempi kuin normisipseissä.

Valkosipulimaustetut sipsit olivat tosi jees, eivätkä kaivanneet mitään dippiä. Noihin maustamattomiin sopii mun mielestä tosi hyvin tonnikalatahna, jota olen syönyt aiemmin ihan ruisleivän päällä.

Resepti on peräisin Nelosen Neljän tähden illallinen -ohjelmasta ja se on toimittaja-juontaja Eeva Kelan käsialaa. Tässä mun versio siitä:

4 dl turkkilaista jogurttia
1 prk tonnikalaa öljyssä
puolikas silputtu punasipuli
puoli purkkia kapriksia                                                 
puolet kaprispurkin liemestä
loraus sitruunamehua
sitruunapippuria
suolaa                                                                                      

Hienonna kaprikset. Sotke ainekset yhteen, anna maustua yön yli. Mössön voi toki syödä heti, mutta seuraavana päivänä setti on maustunut paremmaksi.

Koti Ruoka ja juoma