Suomen paras pizza
Ohut, rapsakka, mutta samalla mehevä pohja. Maukas tomaattikastike. Sopivasti hyvää juustoa. Ravintolan jono kiemurtelee ulos asti. Ei, nyt ei olla Korson Mardinissa, nyt ollaan Tampereen Napolissa!
Tykkään Tampereesta. Vaikka en tuntenut kaupunkia entuudestaan lainkaan, olen viihtynyt täällä todella hyvin. Yksi syy tähän on ravintolatarjonta. Tällä hetkellä suosikkiravintolani on Napoli, josta saa mielestäni Suomen parasta pizzaa.
Kyseisen ravintolan menu on aika hämmentävä. Listalla on sata erilaista pizzaa, joissa on täytteenä kaikkea mahdollista – jopa vodkaa. Valitsimme Parma e Buffalan (tuoretta mozzarellaa, tomaattia, parmankinkkua ja rucolaa) sekä Rennan (savuriistakäristystä, metsäsieniä, pekonia ja punasipulia).
Parmankinkkupizza oli paras, mitä olen ikinä Suomessa maistanut. Se toinen oli liian suolainen. Mutta yhteenvetona todettakoon, että Napoliin kannattaa ehdottomasti mennä pizzalle. Sen jälkeen ei kyllä maistu enää mitkään turkkilaiset lätyt. Ja tosiaan kannattaa varautua jonottamaan. Seistiin puoli tuntia ulkona lauantai-iltana klo 19.30, mutta yhdeksän aikaan jono näytti häviävän. Pöytävarauksia ei oteta vastaan.