Ainaisen viivyttelijän tunnustuksia

a01cc1344bdc421043b95a55f60a5e81.jpg

Minun on pakko vihdoin tunnustaa: olen melkoinen asioiden viivyttelijä, englanniksi procrastinator.

Tämä pahe on tuottanut paljon kommelluksia ja hankalia tilanteita, ja olen tähän tapaani täysin kyllästynyt. Siksi on aika tunnustaa paheeni ja alkaa muuttaa tapoja parempaan päin.

Otin yhdeksi ensimmäiseksi askeleeksi käteeni David Allenin teoksen ”Getting Things Done”, jonka kirjoittaja itse on parantunut viivyttelijä ja nyt ohjeistaa kirjassaan meitä muita viivyttelijoitä tulemaan tehokkaammiksi. Pidän kovasti elämäntavanparannuskirjoista, joissa kirjoittaja itsekin on ollut samoihin synteihin syyllistynyt ja sitten oppinut pahoista tavoista pois.

On mielenkiintoista, kuinka Allen toteaa näiden tapojen syntyvän jo lapsuudessa jos on sieltä saakka oppinut toimimaan tietyllä tavoin ja tavasta on aikuisuudessa hankala päästä eroon. Allenin mukaan yksi tärkeä tekijä viivyttelyn taustalla voi olla itseluottamuksen puute. Jos ei usko itseensä, helposti siirtää epämukavia asioita tulevaisuuteen ja välttelee kritisoiduksi tulemista ja hankalia asioita. Joillekin tällaisia tilanteita voivat olla vaikkapa laskujen maksaminen tai lääkärillä käyminen.

Olen ottanut tavaksi lukea Allenin kirjaa niin bussissa kuin kahviloissakin, ja olen alkanut poimia ja sisäistää sieltä tärkeitä asioita jotka ovat ainaisen viivyttelyn ja asioiden siirtämisen taustalla, ja alkanut itsesyytosten sijaan kirjaimmellisesti alkaa tehdä asioita kirjan otsikon mukaisesti.

Suosittelen kaikille kanssaviivyttelijoille.

Kuva lainattu täältä

Kommentit (2)
  1. 🙂

    Mä olen myös tietyntyyppinen viivyttelijä etc mut, en oo ees koskaan vaivautunut analysoimaan sitä osaa persoonastani :)) 

    Mä tykkään hidastella ♡

  2. Kiitos vinkistä! Kuulun juuri noihin viivyttelijöihin, joille lääkäriajan varaaminen tuottaa jotenkin suurta tuskaa (erityisesti ulkomailla….). Lykkään ja lykkään viimeiseen asti ja se aiheuttaa tietysti joskus ongelmia. Aion etsiä käsiini tuon kirjan. Ja huomenna soitan sen pirun lääkäriajan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *