Sallittu nautinto

Keskustelin tällä viikolla työkavereideni kanssa siitä miten usein tulee herkuteltua ja syötyä ”huonosti” terveellisemmän ruokavalion sijaan. Toinen kollegoista nimesi tämän ilmiön laiskuudeksi, mutta olen itse toista mieltä. Mielestäni elämä on ihan liian lyhyt sotilasmaiseen kuriin ruoan suhteen – kakkupala tai jäätelöpurkki silloin tällöin tuskin kauhean pahaa tekee. Jos se saa onnelliseksi, sallittakoon! Olen yrittänyt opetella olematta syyllisyyden vallassa jos syön illalliseksi joskus hampurlaisaterian tai avaan jäätelöpurkin ja hotkaisen sen kerralla. Elämässäni on mielestäni stressiä jo tarpeeksi, miksi tehdä syömisestäkin sen aihe? Syyllisyyttä voi tuntea tärkeämmistäkin asioista kuin syödyistä herkuista tai viikosta, jolloin ei ole juuri kasviksia ruokavalioonsa sisällyttänyt. 

Ja mitä taisteluun ”siitä oikeasta ruokavaliosta” tulee, mielestäni ruokavalio on jokaisen oma asia ja valinta, eläkäämme siis kukin omien mieltymystemme ja tapojemme mukaisesti. 

photo_74.jpg

Tämänpäiväisen herkkuhetken tarjoilivat Ben & Jerry.

Kommentit (2)
  1. Ai kauhee, mä just ajattelin tota jätskiä ja nyt se komeilee tossa. Auts. Lähikauppa ois vielä auki, mutta ehkä mä en sentäs niin epätoivonen ole? 😀

    1. Hih, epätoivoisuus sallitaan kun on kyse jäätelöstä – etenkin Ben & Jerry’s 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *