Sunnuntai kuin elokuvasta

photo 1 (12).JPG

photo 2 (14).JPG

Vietin aurinkoista sunnuntaita punaisen bussin yläkerrassa ihastellen maisemia, joihin en koskaan kyllästy. Yhtälailla vieläkin vatsassa kutittelee kivasti kun bussi ylittää Thamesin ja edessä siintää rakkaan kaupungin ylväät rakennukset. Välillä mieleen putkahtaa kiitollinen oivallus: ”tämä on minun kotini, minä oikeasti asun täällä”.

Lontoo on erityisen kaunis jouluisana ja jouluvalojen peittämänä. Pienemmillä kaduilla on hiljaista ja tyhjissä hulppean näköisissä toimistorakennuksissa ei ole ketään vaikka valot ovat päällä. Yhden toimiston keittiössä näkyivät pikkujoulun jäljet – tyhjiä viinilaseja ja sipsinmuruja pöydällä. Tubeasemalla muusikko toisensa perään soittaa joululauluja, pikkulapset tanssahtelevat niiden tahdissa ja nyrpeimpiäkin jo hiukan naurattaa. 

Ensimmäinen jouluni Lontoossa on ihan pian täällä. Ellei jo ole. Ainakin joulutunnelma on alkanut hiljalleen jo löytyä. Tänään se löytyi juuri noista tuben hilpeistä muusikoista ja iloisista ihmisistä. Tuntui hetken kuin olisin elänyt jouluisessa brittielokuvassa. 

Vielä puuttuu kai jouluntuoksuinen glögi ja jouluelokuvat koneen ruudulla pyörimässä. Glögin taidan säästää jouluaattoon. Sitten joulutunnelma on sinetöity.

hyvinvointi mieli
Kommentit (4)
 1. OlemusAjattelija
  23.12.2013, 12:55

  Haa, niinpä onkin! Kuva näytti niin tutulta, mutten silti tunnistanut, että piti kysyä. Kolmen metrin korkeusero vääristi täysin mielikuvani!

  1. Hih, näkymät tosiaan toisinaan saavat tosiaan aivan uuden ja jännemmän perspektiivin bussin yläkerran korkeuksista käsin 🙂

 2. OlemusAjattelija
  22.12.2013, 20:36

  Onko toi alempi kuva Fleet Streettiä (tai Cityä), mutta mistä löytyy Strand Underpass?

  1. Strand Underpass on heti Waterloo Bridgen jälkeen ihan Covent Gardenin nurkilla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *