Aamupuurohetkien soundtrack: Ruokakupla-podcast
Minun ja Pikkutyypin aamupuurohetkiin (nousemme Jiin kanssa vuoroaamuina) on löytynyt uusi kiinnostava lisämauste, kun olen kuunnellut ruokahetken taustalla Ruokakupla-podcastia. Podcast on Kemikaalicocktail-blogista tutun Noora Schinglerin ja muun muassa hävikki- ja villiruokaan erikoistuneen kokki Ossi Palonevan yhteinen projekti, jota sponsoroi S-ryhmä. Pelko pois, podcast ei ole sisällöltään puolen tunnin S-ryhmän mainos, vaikka se onkin aiheiltaan rakentunut S-ryhmän laatiman ruokamanifestin ympärille. Toki tekijät ovat saaneet käyttöönsä S-ryhmän dataa asiakaskäyttäytymisestä, ja lopussa on pieni osio, jossa erikseen puhutaan joistakin trendaavista tuotteista, mutta muuten sisältö vaikuttaisi olevan irrallinen sponsoristaan. Aiheet ovat mielenkiintoisia ja tekijöiden keskinäinen keskusteluflow toimii!* (Keskusteluflow kuulostaa ehkä pöljältä, mutta sen tökkiminen häiritsee minua helposti podcasteja kuunnellessa.) Tykkään kyllä pohdiskelevammastakin tyylistä, mutta hitaisiin aamupalahetkiin sopii jotenkin paremmin energinen ja nopeatempoinen jutustelu, jota Ruokakupla on pullollaan.
Nämä ovat matkalla iltapuuroon.
Olen kuunnellut vasta muutaman puolituntisen, kuten jaksot luomusta, hävikistä ja ruoan tuotantoketjun läpinäkyvyydestä, ja ne ovat olleet sekä helposti lähestyttäviä että herättäneet ajatuksia. Tiesitkö esimerkiksi, että kauppojen hävikkikuormassa on niin paljon leipää, ettei sitä edes saada jaettua ruoka-apuna mitenkään järkevästi sitä tarvitseville? Tai että yksi syy sille, että himoitsemme makeaa, lienee se, että luonnossa makeat asiat eivät yleensä ole myrkyllisiä?
Ruokakuplaa voit kuunnella esimerkiksi täällä. Suosittelen lämpimästi etenkin ruoantuotannon läpinäkyvyyttä käsittelevää jaksoa.
10-jaksoinen Ruokakupla on äkkiä kuunneltu, joten mitä podcastia suosittelisit minulle ja lukijoille seuraavaksi?
*) Kuuntelin lisää jaksoja ja minulle selvisi, että äänessä on pariskunta. Se ehkä osaltaan selittää toimivan keskusteluflow’n!