Taste of Helsinki -festivaalin ekolinjaukset

Ho-hoi, gurmandit! Ensi viikonloppuna (14.-17.6.) Taste of Helsinki -tapahtuma tulee taas, tapahtumapaikkanaan tällä kertaa Töölönlahden puisto. Pähkinänkuoressa festivaalin idea on se, että kuka tahansa herkkusuu pääsee maistelemaan yhdeksän laadukkaan helsinkiläisen ravintolan annoksia samalla festarialueella asiakasystävälliseen hintaan. Olen halunnut osallistua festariin jo monta vuotta, koska rrrrrrakastan maukasta ruokaa ja fine dining -kokemuksia. Jotenkin suunnitelmat ovat aiempina vuosina aina muuttuneet ja festari jäänyt kokematta. Tämä vuosi tuokoon poikkeuksen aiempiin.
 
Murehdin etukäteen, millainen määrä roskaa tulee tapahtumasta, joka perustuu pienten annosten kokeilemiselle, ja päätin kirjoittaa festivaalin järjestäjille siitä, miten he huomioivat ympäristönäkökulman tapahtumassaan. Alla saamani vastauksen pääkohdat, jotka olen itse kääntänyt suomen kielelle tärkeimmän tiivistäen.
 

blogiin48.jpg

Kuvan kiillottamattomat ruokailuvälineet eivät liity tapahtumaan millään muotoa.

  • Kaikki tapahtuman lautaset, ruokailuvälineet ja lautasliinat ovat kompostoitavia.
  • Muoviset juoma-astiat eivät ole tapahtumassa sallittuja, vaan jokainen vieras vuokraa festivaalin ajaksi käytettäväkseen yhden lasin.
  • Tapahtuman järjestäjät rohkaisevat ravintoloita lahjoittamaan ylijäämäruoan hyväntekeväisyyteen (esimerkiksi vastaanottokeskuksiin, jotka ovat tarpeeksi isoja vastaanottaakseen kaiken ylijäämäruoan).
  • Tänä vuonna ravintola Nolla tuo omalle ravintola-alueelleen kompostin, johon päätyy kaikki heidän keittiönsä orgaaninen jäte. Tavoitteena on jatkossa tuoda alueelle laajempi kompostisysteemi, joka mahdollistaisi kompostoinnin jo paikan päällä.
  • Kaikki tapahtuman matot ja kyltit ovat joko uusio- tai uudelleenkäytössä.
  • Oma lisäys: Mukana tapahtumassa tosiaan on ravintola Nolla, Suomen ensimmäinen hävikkivapaa ravintola. Miten mielenkiintoista!

Aikooko joku muu suunnata Taste of Helsinkiin?

 

 

puheenaiheet vastuullisuus suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.