Tallinna osa 2 – mikä yllätti x 7

Jos olet lukenut aiempia postauksiani tai seuraat minua Instagramissa (@siljacecilia) tiedät, että vietin heinäkuun viimeisen viikonlopun äidin kanssa Tallinnassa. Minulle tuo Tallinna-reissu oli tosiaan ensimmäineen vähintään kahdeksaan vuoteen, joten mielikuva kyseisestä kaupungista muuttui tämän reissun ansiosta kertaheitolla. Aiemmin kun mietin Tallinnaa, mieleeni tulivat vain viinakärryt, ostoskeskukset ja vanha kaupunki. Tässä postauksessa kerron muutamia juttuja, jotka yllättivät minut Tallinnassa tai reissullamme ylipäätään.

Miten moni ei puhunut englantia
Osa kohtaamistamme virolaisista puhui oikein sujuvaa englantia, mutta kohtasimme mielestäni yllättävän monta ihmistä, joiden kanssa ei pystynyt kommunikoimaan englanniksi lainkaan. En lähde kommentoimaan, puhuvatko virolaiset yleisesti ottaen englantia hyvin vai huonosti, mutta tämä oli yksi minut yllättäneistä asioista.
Miten kaunis ja hyväkuntoinen vanha kaupunki oli
Kiertelin vanhan kaupungin katuja lumoutuneena. Ihanaa, että siitä on pidetty niin hyvää huolta! Tuntui kuin olisimme palanneet vuosisatoja taaksepäin. Aloin haaveilemaan romanttisista treffeistä kaupungin söpösti koristelluilla sivukujilla ja pohtia, miltä tuntuisi tehdä viikoittaiset ruokaostokset vanhan kaupungin idyllisissä pienissä ruokakaupoissa.

Miten paljon nähtävää Tallinnassa on
Tallinna ei toden totta rajoitu vain viinakauppoihin, ostoskeskuksiin ja vanhaan kaupunkiin, vaan tarjolla on paljon muutakin nähtävää kuten esimerkiksi edellisessä Tallinna-postauksessani keskeisessä osassa oleva Telliskivi.

Miten helposti ja vaivattomasti matka Tallinnaan taittui
Etenkin aurinkoisella säällä, jopa laivamatkat tuntuivat mukavalta ajanvietteeltä.

Miten paljon viron kieli kuulostaa suomen kieleltä
Välillä en ollut varma, puhuttiinko minulle suomea vai viroa vai noita kahta sekaisin. 😀

Huomasin haaveilevani Tallinnassa asumisesta
Tiedän jo nyt, etten koskaan tule muuttamaan Tallinnaan, mutta ehkä jossain toisessa elämässä voisin kuvitella asuvani tuossa kaupungissa.

Tapa rahastaa yleisessä wc:ssä
Meinasin hypätä metrin ilmaan astuessani yleiseen vessaan ja huomatessani pöydän takana istuvan vanhan kärttyisen rouvan, joka rahasti jokaiselta wc:ssä kävijältä 40 senttiä. En ihan odottanut kenenkään fyysisesti olevan ottamassa rahaa vastaan automaatin sijaan. 😀

Ihana Tallinna! Toivottavasti tapaamme vielä jonain päivänä uudelleen!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *