Keltaiset tattaririeskat
Pääsiäisen kunniaksi (ja kurnivan vatsan taltuttamiseksi..) leivoin tänään keltaisia tattaririeskoja, jotka käyvät myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Rieskat tosin sisältävät kaurahiutaleita, joita kaikki keliaakikot eivät voi käyttää, mutta ne voi hyvin korvata vaikkapa tattarihiutaleilla. Rieskat muistuttavat himppasen aiemmin postaamiani riisipyörösiä, mutta ovat vielä nopeampia ja vaivattomampia tehdä. Maku on oikein mainio, varsinkin kun päälle sipaisee reilusti aitoa voita 😉 Ravintoarvoltaan melkoisia hiilaripommeja nämä ovat, eli jos haluat täysipainoisemman aterian, niin keitä kylkeen vaikka pari kananmunaa.
Keltaiset tattaririeskat (n.12 kpl):
6-8 keitettyä porkkanaa
4 dl tattarijauhoja
1 dl kaurahiutaleita (tai tattarihiutaleita)
2 luomumunaa
1-2 tl suolaa
n. 1/2 dl oliiviöljyä
Koristeeksi:
kurpitsansiemeniä
Soseuta keitetyt porkkanat sileäksi. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoittele tasainen massa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinasta pieniä kekoja leivinpaperin päälle ja levitä ne pyöreänmuotoisiksi rieskoiksi. Ripottele rieskojen päälle kurpitsansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.