Gluteenittomat perunarieskat

IMG_2744.JPG

 

Nämä rieskat tein pari päivää sitten vähän samaan tyyliin kuin aiemmin leipomani porkkanarieskat. Edellisiltä aterioilta oli jäänyt tähteelle muutamat perunat, jotka sain mainiosti hyödynnettyä rieskoissa. Ohje on tosi helppo ja nopea 🙂

 

Noin 12 kappaletta rieskoja:

6-8 keitettyä perunaa

2 dl tattarihiutaleita

3-4 dl tattarijauhoja (tai sen verran, että taikina on kiinteää)

2 munaa

1-2 tl suolaa

1/2 dl öljyä

 

Pinnalle:

auringonkukansiemeniä

 

Muussaa keitetyt perunat. Sekoita joukkoon tattarihiutaleet, suola, öljy ja kananmunat. Lisää sitten jauhot joukkoon. Laita sen verran, kunnes taikina on mielestäsi sopivan kiinteää. Nostele ruokalusikalla pieniä taikinakasoja leivinpaperille pellille. Levitä ne ohuiksi kiekoiksi (kannattaa kastaa lusikkaa vedessä, niin levittäminen helpottuu huomattavasti :) Ripottele pinnalle vaikka auringonkukansiemeniä. Nosta uuniin paistumaan 225 asteeseen noin 15 minuutiksi. 

 

koti ruoka-ja-juoma