Raakasuklaa-kardemumma mousse
Nimpparipäivän kunniaksi tein tänään jälkkäriksi pehmeän raakasuklaamoussen, jossa pientä lisäsäväystä antaa yksi lempimausteistani eli kardemumma. Tämä herkku syntyy käden käänteessä, joten kiireemmässäkin aikataulussa onnistuu mainiosti!
Raakasuklaa-kardemumma mousse (yksi annos):
1 kypsä avokado
1 kypsä banaani
1 kukkura tl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta (voi laittaa enemmänkin, jos haluaa tummempaa moussea)
ripaus laadukasta suolaa, esim. aitoa hienojakoista merisuolaa
kardemummaa jauheena
Koristeeksi: kaakaonibsejä
Pilko avokado ja banaani kulhoon. Surauta sauvasekoittimella mahdollisimman tasaiseksi seokseksi. Lisää sula kookosöljy, raakakaakaojauhe sekä suola ja kardemumma sekaan. Sekoita sauvasekoittimella. Tarkista lopuksi maku. Lisää tarvittaessa kardemummaa, jos haluat vielä enemmän mausteista makua. Siirrä mousse tarjoilukulhoon ja koristele kaakaonibseillä. Nauti vaikka hyvän kahvin kera, ja ai että :)