Lähes viljaton teeleipä

Siljan Reseptivihko

 

Parin kuukauden blogihiljaisuuden jälkeen lienee korkea aika taas kirjoitella. "Tässä nyt on ollut vähän kaikkee... etc" kuuluu perinteinen selitys, jonka takia en ole ehtinyt tänne reseptejä laittamaan. Toki joka viikko meillä on kokkailtu, mutta aika lailla perusjuttuja ollaan tehty. Tuntuu, että tämä syksy on vaan vilahtanut ohi, ja kohta pitäisi alkaa orientoitumaan jo uhkaavasti lähestyvään jouluun. Ei siinä, itse olen jouluihminen, joten sopii mulle :)

Nyt kuitenkin asiaan: tänään sain inspiraation tehdä teeleipää. Aluksi tarkoituksenani oli tehdä leivästä täysin viljaton, mutta hairahduin ripottelemaan sekaan myös vähän kaurahiutaleita ja riisijauhoja. Ne voi kuitenkin hyvin jättää kokonaan pois ja korvata esim. mantelijauhoilla. Aikaa leipomiseen ei mene kuin muutama hassu minuutti, ja paistoaikakin on vain vartin verran. Oli oikein maistuvaa!

Tässäpä ohje:

3 kananmunaa

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

(0,5 dl kaurahiutaleita, jos et halua viljatonta leipää)

1 dl tumma riisijauho (voit korvata vaikka mantelijauholla)

0,5 dl kookosjauho

1 tl leivinjauhe

0,5-1 tl laadukasta suolaa (itse käytin ruususuolaa)

vettä tarpeen mukaan löysyttämään taikinaa

 

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää vettä sekaan niin, että taikina jää hieman löysäksi (kookosjauhot sakeuttavat hyvin voimakkaasti seoksen). Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperille pellille. Paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.

 

 

Kommentit

Pritu (Ei varmistettu)

Mitäköhän tein väärin, kun eivät pysyneet ehjinä, mureni käsiin. En laittanut kaurahiutaleita, enkä sesaminsiemeniä, kun niitä ei ollut, laitoin pellavan siemeniä enemmän ja kookosjauhoa. Mutta hyviä olivat maultaan ja yritän kyllä uudelleenkin, jos vaikka paistoaika oli liian lyhyt, tai taikina liian löysä

Siljuska
Siljan Reseptivihko

Harmillista :/ Laitoitko pelkästään kookosjauhoja, vai oliko mukana myös riisi- tai mantelijauhoa? Itse olen huomannut, että pelkällä kookosjauholla lopputulos ei pysy leipomuksissa kasassa. Kananmunathan sitoo taikinan, mutta toki jauhoillakin on merkitystä. Myös jos taikina on liian löysää, niin sekin vaikuttaa lopputulokseen. 

Kommentoi