Lähes viljaton teeleipä

DSC_2351.JPG

DSC_2353.JPG

 

Parin kuukauden blogihiljaisuuden jälkeen lienee korkea aika taas kirjoitella. ”Tässä nyt on ollut vähän kaikkee… etc” kuuluu perinteinen selitys, jonka takia en ole ehtinyt tänne reseptejä laittamaan. Toki joka viikko meillä on kokkailtu, mutta aika lailla perusjuttuja ollaan tehty. Tuntuu, että tämä syksy on vaan vilahtanut ohi, ja kohta pitäisi alkaa orientoitumaan jo uhkaavasti lähestyvään jouluun. Ei siinä, itse olen jouluihminen, joten sopii mulle 🙂

Nyt kuitenkin asiaan: tänään sain inspiraation tehdä teeleipää. Aluksi tarkoituksenani oli tehdä leivästä täysin viljaton, mutta hairahduin ripottelemaan sekaan myös vähän kaurahiutaleita ja riisijauhoja. Ne voi kuitenkin hyvin jättää kokonaan pois ja korvata esim. mantelijauhoilla. Aikaa leipomiseen ei mene kuin muutama hassu minuutti, ja paistoaikakin on vain vartin verran. Oli oikein maistuvaa!

Tässäpä ohje:

3 kananmunaa

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

(0,5 dl kaurahiutaleita, jos et halua viljatonta leipää)

1 dl tumma riisijauho (voit korvata vaikka mantelijauholla)

0,5 dl kookosjauho

1 tl leivinjauhe

0,5-1 tl laadukasta suolaa (itse käytin ruususuolaa)

vettä tarpeen mukaan löysyttämään taikinaa

 

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää vettä sekaan niin, että taikina jää hieman löysäksi (kookosjauhot sakeuttavat hyvin voimakkaasti seoksen). Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperille pellille. Paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.