Laiskan kokin lauantailounas: pestolohta
Todella nopea ja herkullinen lounasruoka valmistui tänään käden käänteessä: Pestolohta ja uunijuureksia (ohje juureksiin löytyy täältä). Resepti on hyvin yksinkertainen, varsinkin jos käytät valmispestoa, kuten minä tällä kertaa. Jälkkäriksi leivoin marja-aroniakakkua, resepti tulossa kuvineen myöhemmin 🙂
Pestolohi:
1 iso lohifilee
ripaus suolaa
sitruunamehua
n. 0,5 dl pestoa
auringonkukansiemeniä
Poista lohifileestä ruodot. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa, varsinkin paksuimpiin kohtiin. Lorauta päälle sitruunamehua parin ruokarusikallisen verran. Levitä sitten pesto ja viimeistele pinta aurongonkukansiemenillä. Paista uunissa 175 asteessa noin puolisen tuntia.