Laiskan kokin lauantailounas: pestolohta

DSC_2297.JPG

 

Todella nopea ja herkullinen lounasruoka valmistui tänään käden käänteessä: Pestolohta ja uunijuureksia (ohje juureksiin löytyy täältä). Resepti on hyvin yksinkertainen, varsinkin jos käytät valmispestoa, kuten minä tällä kertaa. Jälkkäriksi leivoin marja-aroniakakkua, resepti tulossa kuvineen myöhemmin 🙂

 

Pestolohi:

1 iso lohifilee 

ripaus suolaa

sitruunamehua

n. 0,5 dl pestoa

auringonkukansiemeniä

 

Poista lohifileestä ruodot. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa, varsinkin paksuimpiin kohtiin. Lorauta päälle sitruunamehua parin ruokarusikallisen verran. Levitä sitten pesto ja viimeistele pinta aurongonkukansiemenillä. Paista uunissa 175 asteessa noin puolisen tuntia.

 

 

Koti Ruoka ja juoma