Viljatonta pitsaa

DSC_2412.JPG

 

Tämä samainen pitsaohje on pyörinyt monessa muussakin blogissa, mutta pistetään se nyt vielä tännekin. Tänään siis tuli kokeiltua viljatonta pitsaa, jossa pohja on täysin viljaton, eikä sisällä minkäänlaisia jauhoja grammaakaan. Sen sijaan pohjataikina työstetään kukkakaalista, Mozzarellasta ja kananmunista. Päälliset voi jokainen valita oman maun mukaan 🙂 Itse laitoin tomaattipyrettä, tonnikalaa, simpukoita, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja ripauksen Emmental-juustoa. Lopputulos oli yllättävän maukas viljattomaksi pitsaksi. Toki se ei aivan vetänyt vertoja perinteiselle vehnäjauhoista tehdylle pitsalle, mutta paremman puutteessa oikein mainio ratkaisu! 

 

DSC_2413.JPG

 

Pohja (1 pellillinen):

500 g kukkakaalia

150 g Mozzarellaa (itse laitoin raastetta)

3 kananmunaa

suolaa

 

Raasta kukkakaalit pieniksi murusiksi. Sekoita ne kulhossa kananmunien ja juuston kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää suola, ja tarkista maku. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ohueksi levyksi. Nosta uuniin paistumaan 225 asteeseen noin 15 minuutiksi. Nosta sitten pitsapohja pois uunista ja levitä siihen haluamasi täytteet. Nosta pitsa vielä uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.

 

DSC_2415.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma

Torstai-illan kokkailuja

DSC_2392.JPG

Voisi sano, että nämä mun blogipostailut menevät aika syklittäin. Paljon olen edellisen postauksen jälkeen kotona kokkaillut, mutta sattuneesta syystä kuvat resepteineen eivät ole päässeet tänne blogiin saakka. Tänään kuitenkin sain inspiraation blogiharrastukseni ylläpitämiselle kollegaltani, jonka kanssa olen samalla neurologisen fysioterapian erityiskoulutuksessa (erittäin mielenkiintoinen koulutus muuten :). Tulimme sattumoisin puhuneeksi kokkailusta, joten mieleeni juolahti leipasta jotain pientä iltapurtavaa nälkäiselle poikaystävälle (toki siinä sivussa tulin itsekin näitä maistaneeksi ;). Tässäpä siis tämän illan kuvasaldoa. 

DSC_2378.JPG

Teeleivän pyöräytin suunnilleen näin.

DSC_2390.JPG

Kasvissosekeitto syntyi tämän keiton pohjalta. Lisäksi laitoin siihen yhden lantun ja 1/2 pakettia Koskenlaskija-juustoa (maito-allergiset voivat jättää pois)

 

Jälkkäriksi tein viime aikoina monessa blogissa pyörinyttä Paleo-Brownieta, joka oli muuten aivan loistava! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen leipomus esim. keliaakikoille ja muille vilja-allergikoille. Alkuperäinen ohje lienee täältä.

DSC_2394.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma