Porkkanapaistos

DSC_2541.JPG

 

Kas tältä näyttää laiskan miehen tai naisen porkkanaletut. Eli tehdään porkkanalettutaikina, mutta eipä paistetakaan lettuja yksitellen pannulla, vaan lapioidaan koko taikinaseos uunivuokaan ja jäädään odottelemaan kypsymistä. Oikein helppoa siis. Alkuperäinen idea ohjeelle syntyi Wellberries-blogista, jossa vinkattiin pinaattilettujen (tai siis pinaattipaistoksen) teko kyseisen toimintamallin mukaisesti. Veikkaanpa, että taikinaan sopisi hyvin myös juustoraaste lisämakua tuomaan, mutta oikein maistuvaa paistos oli ihan näinkin 🙂

 

Porkkanapaistos uunissa (3-4 hengelle):

4 luomumunaa

4 dl mantelimaitoa

3 rkl psylliumia

2,5 dl mantelijauhoa

3-4 porkkanaa 

2 rkl kuivattua nokkosta (ei pakollinen)

1 rkl oliiviöljyä

laadukasta suolaa

mustapippuria

Pinnalle: kurpitsansiemeniä

 

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja mantelimaito. Lisää joukkoon psyllium, mantelijauho, porkkanaraaste, kuivattu nokkonen ja öljy. Sekoita. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja suolaa. 

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Itse käytin pyöreää piirasvuokaa. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min, kunnes taikina on kauttaaltaan hyytynyt.

 

DSC_2545.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma