Viljatonta pitsaa
Tämä samainen pitsaohje on pyörinyt monessa muussakin blogissa, mutta pistetään se nyt vielä tännekin. Tänään siis tuli kokeiltua viljatonta pitsaa, jossa pohja on täysin viljaton, eikä sisällä minkäänlaisia jauhoja grammaakaan. Sen sijaan pohjataikina työstetään kukkakaalista, Mozzarellasta ja kananmunista. Päälliset voi jokainen valita oman maun mukaan 🙂 Itse laitoin tomaattipyrettä, tonnikalaa, simpukoita, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja ripauksen Emmental-juustoa. Lopputulos oli yllättävän maukas viljattomaksi pitsaksi. Toki se ei aivan vetänyt vertoja perinteiselle vehnäjauhoista tehdylle pitsalle, mutta paremman puutteessa oikein mainio ratkaisu!
Pohja (1 pellillinen):
500 g kukkakaalia
150 g Mozzarellaa (itse laitoin raastetta)
3 kananmunaa
suolaa
Raasta kukkakaalit pieniksi murusiksi. Sekoita ne kulhossa kananmunien ja juuston kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää suola, ja tarkista maku. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ohueksi levyksi. Nosta uuniin paistumaan 225 asteeseen noin 15 minuutiksi. Nosta sitten pitsapohja pois uunista ja levitä siihen haluamasi täytteet. Nosta pitsa vielä uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.