Ensimmäinen ovulaatio

Viime viikon lopulle osui ensimmäinen ovulaatio sitten pillereiden pois jättämisen. Vaikka tiedän ettei ole kovinkaan todennäköistä, että tästä nyt paukahtaisin raskaaksi heti niin varmasti nämä seuraavat kaksi viikkoa vähän jännittävät. Kävin huvikseni testaamassa että milloin olisi laskettu aika jos tästä kierrosta päätyisin raskaaksi (2.11.). Kumppani taas on aatellut omassa päässään, että vuoden päästä jos olisi laskettu aika niin se sopisi oikein hyvin hänen suunnitelmiin. Pitihän se sitten testata että jos vaikkapa helmikuun alkuun sattuisi laskettu aika niin milloin kierto olisi alkanut mistä raskaaksi olisi tullut. Vastaus toukokuun lopulla, helmikuun loppuun taas kesäkuun alusta.

Minulle tärkeimmät päivät olivat 4.9. (uutta vanhempainvapaata aletaan käyttää tällä lasketulla ajalla oleviin perheisiin) ja että esikoisen ja kumppanin synttärit menevät ohi (syys-lokakuu). Omat synttärit ovat joulukuussa, mutta en pahastuisi vaikka tulisikin jouluvauva. Olisipahan sitten perheessä kaksi jousimiestä tasottamassa kahden vaa’an tyraniaa. 😀

Nämä nyt olivat sellaista itseni huvittamista, kun asiaa päässäni pohdin.

Tuntuu vähän epätodelliselta, että tässä nyt kohta voisi olla raskaana. Sinänsä siis kun raskausappeja on uskominen, niin tässähän ollaan menossa jo vk 2 tai 3, vaikka vain kyse siitä että kierto alkoi alusta ja keho alkaa varautua mahdolliseen raskauteen.

 

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (2)
 1. Näin lapsettomuushoidoissa käyville nuo laskelmat lasketuista ajoista kuulostaa täysin absurdille. Luin ensin kirjoitusta suu auki että mitä tämä tällainen optimismi oikein on.

  Meillä oli eilen munasolujen punktio, ja siellä mietimme että jos jostakin näistä munasoluista joita labra hedelmöittää, saa lapsemme alkunsa, on se saanut alkunsa ystävänpäivänä. Varsinainen raskaus alkaa milloin sitten seuraava (pakastettu) alkio siirretäänkin, näistä hoidoista 30% todennäköisyydellä. Jos laskettu aika joskus on niin se on ihmeiden ihme viis vuodenajasta.

  Kun itse on tässä kierteessä sitä aivan hämmentyy muiden optimistisesta normiyrityksestä jossa itsekin voi asiaan vaikuttaa.

  Kiitos kirjoituksestasi – se oli hyvä palautus siihen millaista tämä yrittäminen normaaleilla ihmisillä on! Paljon vauvaonnea teille <3

  1. Lapsettomuushoitoja läpikäydessä ajatukset ovat varmasti ihan erit, kuten totesitkin. Kaikkea hyvää teidän polulle ja myös vauvaonnea. <3 En osaa kuvitellakaan mitä kaikkea käytte läpi, mutta kiitos kun jaoit ajatuksiasi!

   En tiedä minkä takia olen tällä kertaa paljon optimistisempi kuin esikoisen vauvakuumeessa. Silloin olin täysin varma, että sukulaisteni kokemukset lapsettomuudesta seuraavat minuakin. Tai kyllähän esimerkiksi äidilläni oli jo lapsia siinä kohtaa, kun hän useita vuosia yritti lasta siinä onnistumatta… oikea termi taitaa olla sekundaarinen lapsettomuus.

   Tämä postaus lähti pitkälti siitä ajatuksesta, että kumppanillani ei ole lapsia, eikä hän ole edes ajatellut, että raskautuminen olisi vaikeaa. Moni asia vaikkapa pillereiden pois jättämisestä, kierron palautumisesta ja ovulaatiota ennen olevista hedelmällisistä päivistä (ja rytmitys ehkäisykeinona) olivat uutta hänelle. Laskettua aikaa miettiessä myös osoitin hänelle mitä nyt raskautuminen käytännössä tarkottaisi päivämäärinä vaikkei siihen loppupelissä paljoa pysty vaikuttamaan. Joko onnistuu tai ei.

   Ehkä olen tällä hetkellä vielä siinä mielentilassa, että raskaus saa alkaa, jos on alkaakseen, mutta vielä en koe sille henkisesti pakkoa tai hätäile asiasta. Iloitsen kahden vuoden odotuksen päättymisestä, eli sain jättää pillerit pois. Tämäkään hetki ei ole aina ollut itsestään selvyys ja monia asioita on tässä tullut mietittyä. Entä jos parisuhde päättyy (tai en olisi parisuhdetta löytänyt alkuunkaan) ja olen jo 35? Lähtisinkö siinä tapauksessa lasta yrittämään yksin…

   Kesää kohti mennessä ajatukset todennäköisesti kääntyvät pessimistisimmiksi ja alan hätäilemään. Esikoinen lähti kolmannesta kierrosta pillereiden jättämisen jälkeen alulle, joten suhteutan omia ajatuksiani automaattisesti siihen.

   Kaikkea hyvää teidän kevääseen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *