Ladataan...
Simple year

Aika lailla kaikki joululahjat alkavat olla hankittuna. Mitä meillä ostettiin joululahjaksi?

Isälle: Hugo Bossin deodorantti, Lacosten tuoksu, talvikengät sekä yksi pullo yrttilikööriä

Puolisolle: Kaulahuivi, nahkahanskat, Game of thrones pokkarikirjasarja, toinen kirja, neule x 2 sekä pieni tuoksu mikä mahtuu treenikassiin mukaan 

Puolison äidille: Calvin Klein tuoksu sekä Biothermin ihonhoitosetti

Puolison isälle: Biothermin deodorantti (jotain muuta ehkä vielä täytyisi hankkia)

Miehen sukulaisnaiset: Biothermin ihonhoitosetit sekä yhdelle naisista joka nuoripari myös Iittalan Aalto mukeja 6 kappaletta.

Miehen sukulaismiehet (veljet): Ei vielä ostettu, ei keksitty? Ehdotuksia? 

Kummipoika: Kahdet samettihousut, joissa joustovyötärö

Kummityttö: Petsejä toivelistalla, ei vielä ostettu mutta ostetaan.

Miehen veljen tytär: lasten kirjoja kirjamessuilta lokakuussa sekä yksi ihana Body, äidille lorealin hiustenhoitosetti

 

Budjetti ei kuitenkaan kahdelle ihmiselle ollut mikään järin valtava. Biothermin setit ostettiin jo hullujen päivien alesta ja tilailin Cocopandalta syksymmällä jo miesten deodorantit kun oli hyviä alennuskampanjoita ja olivat hieman edukkaampia. Samoin sieltä löytyi kohtuuhinnalla myös hiustenhoitosettiä. Tehtiin myös päiväreissu Tallinnaan viime kuussa ja tuoksut löytyivät laivalta alennusmyynnistä (vaikka ovatkin ihan laatutuoksuja ja isot pakkaukset!). Iittalan laseja ostin jo syksymmällä Iittalan omasta alennusmyynnistä (olikohan jo syyskuussa?). Puolisolle ostin hyvälaatuisia neuleita, mutta sellaisia missä ei ole logoja. Aiempina vuosina olen ostanut Hilfigerin neuletta tai muuta vastaavaa, mutta nyt ajattelin että koska materiaalit edullisimmissa olivat hyvät (puuvillaa, villaa) ja edellisiäkin vaatteita on kaapissa hyvässä kunnossa vaihtoehto kävi varsinkin hyvin. Meillä lahjat näyttävät tältä, mutta on ihan hyvä varmaan huomioida että taloudessa on kaksi vakituisessa työssä käyvää henkilöä ja muille menevät lahjat maksettiin puoliksi.

 

Ja mitä itse toivoin? Uutta kelloa.

 

Mitenkäs teillä joululahjalistat?

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Kun olin 16-vuotias kirjoitin päiväkirjaani siitä mistä haaveilen. Tekstissä luki jotenkuten niin, että on vaikea ymmärtää niitä aikuisia ketkä haluavat tavallisen elämän ja ovat siksi onnettomia. Tavallisella elämällä viittasin omakotitaloon autoon ja lapsiin. Yleisesti materialismiin ihmissuhteisiin panostamisen sijasta.

 

Oma katsantokanta kuusitoista vuotiaana oli ehkä aika radikaali ja mustavalkoinen, mutta toisaalta siinä on ollut pointtinsa. Olen yli kolmekymppinen enkä tähän päiväänkään mennessä ole haaveillut omakotitaloasumisesta (tiedän, että se ei vain olisi oma juttu: pihanhoito ym. muu rakennuksen ylläpito ei kiinnosta tippaakaan). Aina siis jo teini-ikäisestä lähtien olin päättänyt arvostaa elämässäni täysin muita asioita, kuin ulkoisesti merkattuja statuksia.

 

Miten pidemmän päälle olen onnistunut tuon linjan kanssa? Sanoisin, että hyvin ja huonosti. Parikymppisenä en nähnyt arvojeni ehkä toteutuvan niin kuin olisin niiden halunnut toteutuvan. Mutta kuitenkin siitä olen äärimmäisen tyytyväinen - että olen saanut elää omannäköistä elämää välittämättä ulkoisista paineista. Kaikkia tämä ei tosin ole miellyttänyt.

 

Mutta iltaisin kun menen nukkumaan tunnen oloni onnelliseksi. Olen myös yli kolmekymppisenä edelleen suhteellisen velaton (velkaa on, mutta velkaa ei ole ongelmaksi asti). Olen myös työssä missä viihdyn (tämäkään ei ole vuosien varrella ollut itsestään selvyys). Olen saanut tehdä paljon sellaisia asioita joista nautin..

 

.. mutta jossain vaiheessa tuntui että tein paljon sellaisia asioita mistä en enää nauttinut. Tämä vuosi on ollut hyvin selkeyttävää aikaa siinä mielessä, että koen päässeeni takaisin sellaiseen mielenrauhaan ja itsetuntemukseen missä muistan viimeksi olleeni ehkä noin kymmenen vuotta sitten. Se tuntuu hyvältä. Loppusyksyn kalenteri näyttää myös töiden lisäksi suhteellisen tyhjää - minkä senkin koen onnelliseksi. 

 

Tuntuu vain, että tässä yhteiskunnassa on tosi vaikeaa todeta olevansa onnellinen. Todeta, että herää aamuisin iloon. Ja tuntui pahalta, että jouduin tänään potemaan syyllisyyttä siitä käveltyäni erään katusoittajan ohi kuka todennäköisesti tänäänkin nukkuu kadulla kylmässä.

 

On helppoa olla onnellinen jos ei odota elämältä liikoja ja nauttii siitä yksinkertaisuudesta mitä itsellä on.

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Syksyssä paras on mahdollisuus uppoutua pohtimaan enemmän ja vähemmän syvällisiä asioita ulkoilun lomassa. Asia mikä voi olla äärimmäisen terapeuttista. Jokaisen tulisi varata itselleen sopiva määrä yksinoloa.

 

Asia mitä viime päivinä olen kovasti pohtinut on ollut muiden vaikutus oman elämän sisältöön ja siihen mitä asioita ja mihin suuntaan valintoja on tehnyt. Olen aina ollut sellainen, joka tekee omat päätöksensä oman arvioinnin perusteella. Siitä huolimatta olen huomannut, että jos omat ajatukset eivät vastaa vaikka ystävän tai tuttavan ajatuksia koen hankala lähteä niitä toteuttamaan.

 

Henkilökohtaisesti uskon, että tämä on myös monella muulla henkilöllä ja osasyy siihen miksi muutokset elämässä ovat vaikeita. On helpompaa jäädä kiinni siihen rooliin mitä muut ihmiset sinulle tarjoavat kuin miettiä sitä roolia millainen itse mahdollisesti haluatkin olla. Tämä näkyy niin elämäntapamuutoksissa kuin onnettomissa parisuhteissakin. On helpompaa noudattaa sellaista kaavaa, jonka joku muu on jo hyväksynyt (on se sitten vaikka personal trainer tai puoliso) kuin pureutua itseen ja miettiä mikä on se sellainen kaava tai elämä minkälaista haluaa henkilökohtaisesti elää. Kuitenkin on todella kurjaa elää sellaista elämää mikä on jonkun muun määrittämää. Eikä tämä välttämättä ole edes tietoinen valinta vaan usein ihan tiedostamaton. Itsestä tuleekin tavallaan se oman elämän suurin este.

 

Mikä on se haave mitä olet miettinyt toteuttavasi? Miksi se ei ole toteutunut, mikä sitä haavetta estää? Kaadutko ensimmäiseen vastoinkäymiseen / ensimmäiseen negatiiviseen kommenttiin missä todetaan ettei asia tule koskaan onnistumaan?

 

Omat isot elämänmuutokset ja saavutetut etapit ovat olleet mahdollisia niin, että olen hetkeksi irroittautunut niistä muiden mielipiteistä ja yksinkertaisesti päättänyt, että teen nyt näin ja luotan siihen että kun teen riittävän pitkään tätä asiaa toteutuu lopulta se lopputulos. Tämä on pätenyt niin yliopiston pääsykokeisiin valmistautuessa aikoinaan kuin omissa treeneissäkin. Aina ei ole hyvä kuunnella muiden mielipidettä, vaikka mielipide monesti olisikin ajateltu hyväntahtoisesti. Erikseen on hyvä erottaa myös ne kommentit niiltä ihmisiltä, jotka oikeastaan eivät edes kuulu elämääsi.

 

Omaa itsetuntemusta kannattaa kehittää. Kenenkään muun kanssa et vietä elämästäsi yhtä paljoa aikaa kuin oman itsesi. Muita varten on myös turhaa siinä mielessä elää, että jonkun muun haaveen toteuttaminen ei tuo sinun ainut laatuiseen ja joskus lyhyeenkin elämääsi iloa. Pidä siis huoli siitä, että osaat olla riittävästi myös itsekäs niiden asioiden kanssa joita haluat tavoitella ja jotka tuottavat sinulle iloa. Tämä ei suinkaan tarkoita, että sinun täytyisi olla ilkeä tai itsekäs muille vaan on hyvä tiedostaa omat haaveet ja oma itsensä. 

 

Näitä ajatuksia aika paljon on tullut pyöriteltyä tämän Simple year teeman kanssa. Nuorempana ajatukset myös olivat selkeämpiä ja näitä on joutunut iänkin puolesta taas tuomaan omaan mieleensä. Omassa henkilökohtaisessa elämässä tämä tarkoittaa omille juurille palaamista jossain määrin sellaiseen tilanteeseen mikä oli parikymppisenä henkisellä tasolla. Toisinaan ratkaisu on nimenomaan se omien ajatusmallien yksinkertaistaminen. Ainoa ihminen kehen sinun tulisi verrata itseäsi on sinä itse. 

 

 

 

 

 

Ladataan...

Pages