Ladataan...
Simple year

Syksyssä paras on mahdollisuus uppoutua pohtimaan enemmän ja vähemmän syvällisiä asioita ulkoilun lomassa. Asia mikä voi olla äärimmäisen terapeuttista. Jokaisen tulisi varata itselleen sopiva määrä yksinoloa.

 

Asia mitä viime päivinä olen kovasti pohtinut on ollut muiden vaikutus oman elämän sisältöön ja siihen mitä asioita ja mihin suuntaan valintoja on tehnyt. Olen aina ollut sellainen, joka tekee omat päätöksensä oman arvioinnin perusteella. Siitä huolimatta olen huomannut, että jos omat ajatukset eivät vastaa vaikka ystävän tai tuttavan ajatuksia koen hankala lähteä niitä toteuttamaan.

 

Henkilökohtaisesti uskon, että tämä on myös monella muulla henkilöllä ja osasyy siihen miksi muutokset elämässä ovat vaikeita. On helpompaa jäädä kiinni siihen rooliin mitä muut ihmiset sinulle tarjoavat kuin miettiä sitä roolia millainen itse mahdollisesti haluatkin olla. Tämä näkyy niin elämäntapamuutoksissa kuin onnettomissa parisuhteissakin. On helpompaa noudattaa sellaista kaavaa, jonka joku muu on jo hyväksynyt (on se sitten vaikka personal trainer tai puoliso) kuin pureutua itseen ja miettiä mikä on se sellainen kaava tai elämä minkälaista haluaa henkilökohtaisesti elää. Kuitenkin on todella kurjaa elää sellaista elämää mikä on jonkun muun määrittämää. Eikä tämä välttämättä ole edes tietoinen valinta vaan usein ihan tiedostamaton. Itsestä tuleekin tavallaan se oman elämän suurin este.

 

Mikä on se haave mitä olet miettinyt toteuttavasi? Miksi se ei ole toteutunut, mikä sitä haavetta estää? Kaadutko ensimmäiseen vastoinkäymiseen / ensimmäiseen negatiiviseen kommenttiin missä todetaan ettei asia tule koskaan onnistumaan?

 

Omat isot elämänmuutokset ja saavutetut etapit ovat olleet mahdollisia niin, että olen hetkeksi irroittautunut niistä muiden mielipiteistä ja yksinkertaisesti päättänyt, että teen nyt näin ja luotan siihen että kun teen riittävän pitkään tätä asiaa toteutuu lopulta se lopputulos. Tämä on pätenyt niin yliopiston pääsykokeisiin valmistautuessa aikoinaan kuin omissa treeneissäkin. Aina ei ole hyvä kuunnella muiden mielipidettä, vaikka mielipide monesti olisikin ajateltu hyväntahtoisesti. Erikseen on hyvä erottaa myös ne kommentit niiltä ihmisiltä, jotka oikeastaan eivät edes kuulu elämääsi.

 

Omaa itsetuntemusta kannattaa kehittää. Kenenkään muun kanssa et vietä elämästäsi yhtä paljoa aikaa kuin oman itsesi. Muita varten on myös turhaa siinä mielessä elää, että jonkun muun haaveen toteuttaminen ei tuo sinun ainut laatuiseen ja joskus lyhyeenkin elämääsi iloa. Pidä siis huoli siitä, että osaat olla riittävästi myös itsekäs niiden asioiden kanssa joita haluat tavoitella ja jotka tuottavat sinulle iloa. Tämä ei suinkaan tarkoita, että sinun täytyisi olla ilkeä tai itsekäs muille vaan on hyvä tiedostaa omat haaveet ja oma itsensä. 

 

Näitä ajatuksia aika paljon on tullut pyöriteltyä tämän Simple year teeman kanssa. Nuorempana ajatukset myös olivat selkeämpiä ja näitä on joutunut iänkin puolesta taas tuomaan omaan mieleensä. Omassa henkilökohtaisessa elämässä tämä tarkoittaa omille juurille palaamista jossain määrin sellaiseen tilanteeseen mikä oli parikymppisenä henkisellä tasolla. Toisinaan ratkaisu on nimenomaan se omien ajatusmallien yksinkertaistaminen. Ainoa ihminen kehen sinun tulisi verrata itseäsi on sinä itse. 

 

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

 

Muutama vuosi sitten esille nousi tuo edelle linkattu Sergei Polunin Take me to church kappaleen tanssifilmatisointi. Aina silloin tällöin olen palannut tähän ja Polunin muihin videoihin. Syynä tähän on, että maailmassa on kasa artisteja/esiintyjiä/tanssijoita joilla on kyky vahvasti välittää tunteita taiteellaan. Sergei Polunin tanssi on yksi näistä, joka lähes poikkeuksetta saa minulle tipan linssiin.

 

 

Se miten taiteilija ajattelee muutamista asioista käy hyvin esille tästä dokumentista:

 

Toivottavasti mies nähdään useamminkin Voguessa myös jatkossa.

Videot ovat sopivaa sunnuntain kotifiilistely matskua. Ihanaa sunnuntaita.

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

 

Lokakuu on lähtenyt liikkeelle aika maltillisissa tunnelmissa. Enimmäkseen siis töissä. Väistämättäkin välillä on käynyt mielessä, että olisiko jokin luova työ kuitenkin itselle sopivampi - missä voisi vapaammin valita työajat vaikka nykyisessä työssäni viihdynkin. Lokakuun alku on lähtenyt liikkeelle niin, että olen nukkunut pitkään ja urheillut vähemmän. Uskon siihen, että vartalo kertoo kun se tarvitsee lepoa. Alkusyksystä myös iho kuivaa itsellä kovasti, joten myös ihon rasvaus on aika tärkeä asia. Kicksistä kävin hakemassa nuo uutuus sarjaan tulleet vartalovoiteen sekä käsivoiteen. Sarja oli kivan edullinen, mutta purkit ovat ihan tyylikkäät säilytellä kotona. Henkilökohtaisesti kun tykkään estetiikasta myös pakkauksien osalta niin tätä oli kiva testata. Hintaa molemmille yhteensä taisi kampanja alen jälkeen tulla noin 17 euroa. Itsellä rasvat yleensä riittävät suhteellisen pitkään. Tykkään myös kevyistä koostumuksista, jotka eivät ole liian rasvaisia jotta myös aamulla on helppo ennen töitä esimerkiksi rasvata ihoa suihkun jälkeen (mikä on muuten se paras aika ylipäätään rasvata iho, koska iho tuolloin imee herkimmin rasvan itseensä). Kuvassa myös pienet hetken shoppailut eli purkit. Tuo oikeanpuoleinen oli kiva pikkulöyty Tiger kaupasta (uskokaa tai älkää) ja vasemman puoleinen on Jyskistä. 

 

Tässä on tullut pohdittua paljon talven tuloa ja sitä mitä kivaa talvelle tulisi keksiä. Mietinnässä ollut mahdollisesti kylpyläloma Tallinnaan. Mietin sitä, että koska omat työvuorot ja vapaat saattavat olla arkena voi olla hyvä lähteä ehkä yksin keskellä viikkoa. Talveen varauduin ostamalla uuden talvitakin. Päädyin untuvatakkiin (jälleen kerran). Haaveilen aina myös lyhyistä talvitakeista, mutta tiedän että jos sellaisen ostan niin se takuuvarmasti jää kaappiin pitämättömänä. Omani päädyin ostamaan urheilukaupasta ja totesin, että koska viime keväänä ostin alesta varastoon Filippa Kn villakangastakin tälle talvelle muita takkiostoksia ei tule. Hiljalleen vaatekaappikin on päässyt minimalismilinjalle (vaikka takkeja on silti useita: kun harrastaa paljon on hankala pitää takkivalikoimaa pienenä: ei voi lumilautailla ja juosta samalla takilla). Kaulaliinojen, pipojen sekä hanskojen osalta olen välillä keväisin haalinut alemyynneistä pipoja, jotka ovat ajattomia ja näille ei ole siis tarvetta nytkään. Jostain ihmeen syystä esimerkiksi villapipoja, joissa on tupsu on kaapissa ihan useita. Pipot eivät kulu kovinkaan nopeasti, joten ihan heti tyhjentymistä ei ole luvassa..

 

Koko vuoden olen pyrkinyt vähentämään kotoa tavaraa entisestään. Tämä ei ole oikeasti aina kovin helppoa. Varsinkin vaatteissa kun oma tyyli on suhteellisen ajaton on ollut hankala välillä tehdä karsintaa. Kateellisena olen katsellut niitä postauksia muissa blogeissa, joissa vaatteet mahtuvat vaikka yhteen pieneen kaappiin tai vaaterekille. Kun omaa vaatekaappia on vuosia täydentänyt niillä puuttuvilla palasilla ei siitä ole vain yksinkertaisesti niin helppoa karsia. Olenkin siis karsinut uusien hankkimisesta. Tämä vuosi on ollut vaateostosten puolesta aika pienilinjainen. Kesää vasten ostin pari mekkoa, kesällä syksylle valmiiksi alesta urheiluvaatteita ja uudet treenikengät, syksyllä muutaman syysmekon jotka menevät lähes minkä kanssa vain ja nyt sitten tuon talvitakin. Viime kuussa löysin alesta yhdet kivat kävelykengät, joita ajattelin kyllä pitää vasta ensi keväänä. Mistään en koe luopuneeni tällä aika minimimalistisella linjalla. 

 

Tässä syksyllä meillä on paritkin juhlat tulossa, joita olisi tarkoitus perheen kanssa viettää ja toiseen järjestelyt vievät aikaa jonkun verran. Yksi projekti mikä syksyllä tulisi toteuttaa on kotona kirjojen karsiminen ja vieminen pois. En tiedä onko meillä lähikirjastossa intoa ottaa vastaan kirjoja lahjoitettuna (joissakin kirjastoissa on), mutta ajattelin ehkä yrittää. Myös kirjamessut ovat tässä kuussa (samoin kuin I love me messut!). Kirjamessut ovat muuten ehdoton must - go. 

 

Joulukuussa täytyy alkaa pohtia ensi vuoden tavoitteita, joita kohdin suunnata ja tehdä yhteenveto tästä vuodesta - mutta vielä ei ole joulukuu. Nautitaan siis vielä hetki tästä syksystä ja tästä vuodesta - joka on mennyt aivan uskomattoman nopeasti!

 

Ladataan...

Pages