Olen äiti – mitkä asiat tulivat yllätyksenä?

Lapsen tulossa jotkin asiat ovat tulleet yllätyksenä vaikka niitä osasi jollain tasolla odottaa. Meidän vauva on nyt 2,5 kuukautta tämän viikon lopussa ja osittain asiat ovat menneet hieman toisella tapaa mitä alunperin ajattelin.

 

Yllätyksenä on tullut:

-kaikki vauvat eivät siis nuku pitkiä päiväunia edes vastasyntyneinä. Meillä ei ole missään vaiheessa nukuttu mitään kolmen tunnin unia missä välissä olisi jäänyt sellaista omaa aikaa esimerkiksi blogin kirjoittamiselle. Vasta nyt kun vauva alkaa olla isompi on enemmän sitä omaa aikaa. Kaikki lapset eivät myöskään esimerkiksi alkuun viihdy vaunuissa. Meilläkin siihen piti hieman totutella ja nyt sujuu jo hyvin.

 

-Ensimmäisten kuukausien aikana äidin suihkuun pääseminen voi olla haaste. Nimittäin omat suihkut menivät pitkään niin, että vauva oli sitterissä ja suihkussa tuli käytyä siis suihkuverho auki ja hyvin nopeasti ettei vauva ehtisi täysin hermostua. Paras aika suihkussa käymiseen onkin ollut ilta, kun kumppani on jo kotona. Ensimmäisen kuukauden aikana monesti vauva vaan sattui olemaan nälkäinen juuri silloin kun itse oli esimerkiksi shampoot päässä suihkussa ja sinnehän sitä sitten tuotiin huutavana, kun isältä olivat jo keinot lopussa.. eikun kylpytakissa imettämään!

 

-Imetyksestä puhuttiin todella vähän neuvolakäynneillä ennen synnytystä. Toki tiesin pääpiirteittäin miten homma menee, mutta en ollut varautunut siihen miten lopulta monimutkaisestakin asiasta voi olla kyse. Apteekista haettiin alkuun rintakumia ja imetys tuntui alkuun kipeältä. Nopeasti kuitenkin onneksi rinnat tottuivat tähän. Yllätyksenä tuli myös omien rintojen muutos. Rinnattomalle naiselle kun kehittyi ihan oikeat rinnat imettämisen myötä, joka sekin tuntui ja tuntuu edelleen hyvin oudolle.

 

-Yllätys oli myös se, että kaikki yleiset suositukset vaan eivät toimi omalla lapsella. Meillä esimerkiksi lasta oli ihan turha yrittää nukuttaa selälleen mikä on suositus vaan joka kerta siitä kääntyi kyljelleen tai heräsi jos yritti kääntää tai hetken sen jälkeen. Ehkä lapsella oli jotakin jumeja ja ei siksi viihtynytkään tässä ah niin suositellussa asennossa.

-Yllätyksenä tuli myös se että kroppa yllättävänkin hyvin kyllä palautuu (omalla kohdalla, huom!) synnytyksestä ja raskaudesta. Toki tämä on vienyt aikaa, mutta tulos ei ole täysin katastrofaalinen siihen nähden että kroppa kyllä osasi ottaa itseensä 21 kiloa raskausaikana (vaikka alkuun näytti, että raskauskiloja ei juurikaan tule vaan kertyminen alkoi vasta 20. viikon jälkeen ja painoa vain tuli vaikka en kokenut syöväni mitenkään järjettömän epäterveellisesti, hormonit?). No tällä hetkellä kun synnytyksestä on 2,5kuukautta raskauskiloja on jäljellä noin seitsemän. Kävelylenkkejä ja kotitreeniä kummempaa urheilua tässä tosin ei vielä ole päästy tekemään. Tarkoitus aloittaa treenit taas kun vauva on vähintään kolme kuukautta ja omakin keskivartalo palautuneempi. Uskoisin kuitenkin, että nykyistäkin painoa ylläpitää jossain määrin imetyshormonien olemassaolo joka varmistelee, että rasvaa on riittävästi kehossa. Ennen raskautta olin siis kokoa 34-36 ja nyt 36-38.

 

Tässä nyt ainakin muutamia yllätyksiä. Ajatuksena on kirjoitella meidän vaunuista vaunuarviota sekä ehkä jonkinlainen postaus vauvan vaateasioista vielä myöhemmin. Mukavaa itsenäisyyspäivän odotusta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *