Downshiftauksen vuosi 2018

Simple year

Blogin myötä on itselle herännyt ajatus siitä miten paljon on mahdollista downgreidata vuoden aikana menoissa? Miten paljon on oikeasti mahdollista säästää jos elää ennakoidusti ja katsoo budjetit kunnolla kuntoon?

 

Viime vuosi oli omalta kannalta jo huima parannus monelta kannalta. Tammikuun alemyynneistä tuli hankittua aikalailla kaikkea tarpeellista niin, että kesään asti pärjään varmasti jos vain pidän ajatuksesta kiinni. 

 

Tämä ajatus on herännyt omassa päässä enkä ole tätä juurikaan lähipiirille kertonut. Kuluttaminen on kuitenkin osa normaalia arkea. Viimeisen parin vuoden aikana se on kuitenkin lakannut tuomasta itselle sellaista iloa mitä uudet tavarat ja esineet aiemmin ehkä tuottivat. Niin paljon enemmän arvostaisim vapaata. Mitä jos ravintolassa käyntien sijaan ostaisi himaan hyviä raaka-aineita ja duunailidi itse brunsseja jne? Olenkin miettinyt, että mitä jos kuukaudelle budjetoisi lähinnä asumisen ja ruuan sekä harrastukset? Tuottaisikin tiukka linja enemmän iloa ja täytettä säästötilille. Nauttisinko enemmän niistä ostoksista mitkä olisi tarkkaan harkittu ja puntaroitu?

 

Eilen tyhjensin vaatekaapista turhia tavaroita ja mietin miten perusvarastolla sitä voisi tulla toimeen. Mietin miten säästäisin kaiken senkin ajan kulttuurin harrastamiseen ja muihin mukaviin asioihin. Mietin miten villi on ihmisen mieli kun se luo niin monia tarpeita. 

 

Tämä vuosi on muutoksen vuosi. Ajatus pelottaa oikeastaan huomattavasti, mutten usko sen juurikaan näkyvän ulospäin muille ihmisille.

Tästä se siis lähtee. Lupaan pitää teitä lukijoita ajantasalla asioista.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.