Raskaana olo – kenelle kertoa ja koska?

Raskaana ollaan ja esikoisen olisi tarkoitus syntyä syksyllä. Alkuun odottelin kovasti niskaturvotus-ultraa, jotta tämän jälkeen pääsisin kertomaan ihan kaikille, että tässä ollaan raskaana ja odotetaan.

Sitten tuli ultrakäynti ja kaikki oli hyvin ja saatiin vielä todella hyvät ultrakuvat kun näkyvyys oli hyvä, koska vatsanpeitettä ei juurikaan ole. Sitten omaan mieleen tuli ennemminkin ajatus ”Tarvitseeko tästä nyt kaikille edes kertoa- mitä jos kerronkin sitä mukaa kun tapaan ihmisiä mutten jaa asiaa julkisesti somessa.. Tarvitseeko kaikkien puolituttujenkin tietää raskaudesta?”

Näillä viikoilla raskaus ei vielä omassa vatsassa juurikaan näy. Ne muutamat kenelle on tullut kerrottua eivät olleet aavistelleet yhtä lukuun ottamatta mitään. Töissä toki on ollut pakko kertoa, koska vaikutusta omiin työtehtäviin saattaa ajoittain olla kun en pysty täysipainoisesti tekemään joitakin asioita.

Mutta tässä herääkin kysymys mitä ja milloin kertoa ja kenelle kertoa? Uutinenhan on iloinen, mutta jostain syystä ainakin itse haluan juurikin siksi sittenkin pitää sen mahdollisimman paljon itselläni. Toki välillä on tehnyt mieli kertoa niille tutuille kenen tiedän saaneen lapsen tänä vuonna tai saavan lapsen tänä vuonna. Mutta sitten toisaalta jos näiden henkilöiden kanssa ei oikeastaan ole yhteyksissä niin kertominen tuntuu hassulta.

Piiloraskautuneena siis jatketaan toistaiseksi ainakin osittain vielä elämää. Saa nähdä, koska oma vatsa alkaa kasvaa niin että on vaikea enää peitellä. Parin päivän päästä alkaa 14+ raskausviikko ja painoa ei ole vielä tullut vaikka sikiöllä on kaikki hyvin. Äitiyshousut tuli jo ostettua ja ne ovatkin olleet käytössä kun kaikki tuntuu painavan vatsan alueelle. Hain omani ihan vain H&Mltä ja housuja ja legginsejä lukuunottamatta olen ajatellut, että pärjäilisin muutamilla oversized mekoilla mitä kaapista löytyy raskausaikana, koska tuntuu turhalta käyttää paljon rahaa vaatteisiin joiden käyttöikä on todellisuudessa muutama kuukausi. Osana ajatusta on ollut myös haaste löytää aidosti kivoja äitiysvaatteita, jotka näyttäisivät oman tyylisiltä enkä olisi aivan joku muu ihminen raskausaikana.

 

Joten, koska kerroitte ja kenelle kaikille ? Ja onko suosituksia kivoihin naisellisiin raskausvaatteisiin, jotka on ovat muutakin kuin trikoota? Kuinka monet vaatteet ostit raskausajalle tai olet ajatellut ostaa jos olet raskaana?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *