Vauvan tuloon valmistautuminen- hankinnat

Kun raskaus alkoi ajattelin, että yritän selvitä mahdollisimman vähällä tavaralla vauvavuodesta. En halunnut sortua sellaisiin övereihin mistä olen kuullut olevan puhe. Kuitenkin huomasin, että ajan myötä olen hamstrannut vaatteita jo ehkä riittävästikin ja hieman yli tarpeen- just in case. Sen sijaan muut hankinnat ovat pysyneet aika maltillisina. Kaikenkaikkiaan budjetti on tähän mennessä ollut jotakuinkin tätä luokkaa:

 

-vaateostokset noin 150-200 euroa sekä yksi Finlaysonin pussilakanasetti(tarkka summa ei ihan tarkalleen tiedossa, olen ostanut hiljalleen helmikuusta alkaen aina alesta lasten vaatteita kun olen bongannut sopivia. On hyvä kuitenkin huomioida, että olen ostanut varastoon kaikkia kokoja 50-80 cm asti niin, että ovat sitten valmiina ja ei tarvitse paniikissa alkaa etsiä kun lapsi on jo kasvanut). Lakanoita oli vielä säilössä omilta vauva-ajoilta riittävästi ja lahjana sain vielä kassillisen vaatteita ystävältä sekä muutamia pussilakanoita sekä vanhan äitiyspakkauspeiton. Olin alunperin ajatellut katsoa lastenvaatteita myös käytettynä, mutta totesin hintojen olevan niin kovia jo pidetyistä vaatteista että uusien ostaminen alesta hiljalleen tuli aika samanhintaiseksi.

 

-Sitteri, leikkimatto sekä hoitopöydän pehmustepäällinen sekä pari koliikkia (toivottavasti) ehkäisevää tuttipulloa ja puhdistussetti sekä tutti yhteensä sellaiset 100euroa

 

-auton turvaistuin saatiin perheen sisältä käytettynä ja on ihan uudenveroinen ja laadukas. Tästä kiitollisia.

 

-Otin äitiyspakkauksen, joten siellä tietysti tuli vielä vaatetta sekä kaikkea muuta tarpeellista. Tämän vuoden äitiyspakkaus oli mielestäni ihan kiva ja iso osa vaatteista sellaisia mistä pidin kovasti. Ainoat mitkä eivät itselle ehkä niin iskeneet ovat oranssit ja vihreät vaatteet, jotka koin omaan makuun hieman turhan hipiksi, mutta eiköhän niillekin ole käyttöä (ehkä lapsi on siinä vaiheessa vaikka ruokailuiässä ja hehheh voidaan pitää ruokavaatteina niin ei ole niin väliä jos sotkeentuvat)

 

-Pinnasänky saatiin käytettynä ja kelpaa ihan hyvin. Harkinnassa tosin ollut sellainen vaunusetti sängyn viereen, mutta ongelmana se, että meillä on niin korkea sänky että en tiedä miten sellaiset istuisivat.. Ensimmäiset kolme kuukautta pienokainen saa kyllä nukkua kelan äitiyspakkauksen laatikossa

 

-Vaunut, tilaamatta, mutta tarkoitus ostaa uutena. Pitäisi hoitaa asia kuntoon kun jaksaisi marssia kauppaan. Kiirehän vielä ei ole, mutta hyvähän sekin on ennakoida..

 

-Vielä puuttuu myös itkuhälytin sekä tuttipullon lämmittäjä , rintapumppu (huokaus)+ tietysti päivittäiset kamppeet kotiutumisen jälkeen (vaipat, vähän korviketta just in case jne). Näissä ajattelin tyytyä joihinkin edullisimpiin versioihin, koska kuitenkin lyhytaikaisesti käytössä itkuhälytintä lukuunottamatta.

 

Täytyy kyllä sanoa, että kun taloudessa on kaksi ihmistä niin eivät nämä vauvakulut nyt mitenkään hirveän ylimääräisiltä ole tuntuneet – soljahtaneet mukavasti kulutusbudjetteihin samalla kun raskausaikana ei oikein ole huvittanut ostella itselle kovinkaan paljoa mitään (mitä sitä ostaisi, kun sitten eivät kuitenkaan hetken kuluttua käy ja syksylle ei viitsi varastoonkaan ostaa). Eniten rahaa kuitenkin keväällä on mennyt asunnon remontointiin, jota hiljalleen ollaan tehty lasta ajatellen ja jonka kanssa aiemmin ei ollut niinkään kiire. Keittiö odottelee uusia kodinkoneita ja pieniä fiksauksia ja pientä pintaremonttia vielä tehtävissä. Hyvin kuitenkin ollaan pysytty aikatauluissa. Voi olla, että lapsen tultua on vähän tyhjä olo kun nämä kaikki valmistelut on tehty ja hommat valmiina, mutta onpahan aikaa keskittyä itse tyyppiin.

 

 

 

perhe ostokset raskaus-ja-synnytys ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *