Ladataan...

 

Tätä päivää on odotettu melkein kokonainen kuukausi.

Tänään oli siis ensimmäinen neuvola!! Eka siis ne perus juttelut ja sitten ultra! Miten jännittävää!

Neuvolan täti laittoi monitorin päälle ja heti siellä vilahti jotakin. Ja hetken päästä siellä näkyi meidän Toukka! Toukalla oli pienet kädet ja jalat ja siellä se sydän paukutti oikein reippaasti. Voi sitä ilon määrää!! Mä oon edelleen pakahtua onnesta! Onneksi tajusin ottaa Toukasta videota jota voi nyt ihastella vaikka joka päivä!

Toukka vastasi viikkoa 10 ja kokoa oli miltein 31 mm. Joten hän oli muutaman päivän isompi , mitä olin ajatellut. 

 

Nyt sitten pitäisi käydä ne verikokeet ottamassa ja pissahommat. Olen itse Rh- ja kaikki lapseni ovat olleet Rh+. Tätä tutkitaan nytkin ja seurataan pitkin raskautta.

 

Ja nyt sitten odotellaan sitä np ultraa. Sen pitäisi olla 2-3 viikon päästä. Katsotaan, koska kutsu tulee.

 

 

Niin niin ihanaa!

 

Mä oon muuten unohtanut oireista ne kaikkein kivuliaimmat eli rinnat! Ne on ihan jäätävän kipeät olleet plussaamisesta asti! Imetän vielä tuota kuopusta ( jota vielä hetken voi kutsua kuopukseksi ) niin kylläpä tekee kipeää! Kun muutenkaan ei tarvitse, kuin paita hipaista niin huh mikä kipu!

 

Mutta oon kiitollinen kaikista oireista! 

 

Meidän rukoukset on kuultu!

 

 

Ladataan...

Siitä on nyt hieman reilu neljä viikkoa, kun tein positiivisen raskaustestin. Toisaalta tuntuu, että aika matelee, mutta toisaalta se on mennyt kyllä aika äkkiä. Niinkuin sanotaan, odottavalle aika on ikuisuus.

Tasan viikon päästä minulla on ensimmäinen neuvola ja toivon saavani ultran silloin myös. Yleensä tämä on kyllä onnistunut, joten olen toiveikkain mielin. 

 

Meillä on ollut aika katastrofaalinen viime viikko joka onneksi päättyi nyt maanantaihin. Tiistaina meillä hajosi lämminvesivaraaja ja vasta torstaina saimme uuden ( nämä päivät ilman vettä ). Perjantaina päävesiputki sanoi itsensä irti ja korjaaja saatiin vasta nyt maanantaina ( myös nämäkin päivöt meni ilman vettä ). Olemme siis eläneet kaaoksen keskellä sulatellen lumia, jotta saamme vettä. Kertakäyttö astioista syöty, valmisruokia osaksi ostettu, suihkussa muualla käyty. Ihan hirveää säätöä isossa perheessä, eikä meillä ollut mitään paikkaa minne paeta tätä kaaosta. No loppu hyvin ja kaikki hyvin. Ihana käydä vessassakin kun tietää, että sen voi vetää. Arjen pieniä iloja!

 

No niitä oireita sitten

 

 • Palelu jatkuu edelleen
 • Huono olo tulee ajoittain varottamatta ja kyllä on pitänyt yrittää äkkiä tunkasta suuhun jotain, jos se auttaisi. Vielä ( huom! Vielä ) ei ole tarvinnut halailla pönttöä, mutta välillä ei ole ollut kovin kaukana. Yäk!
 • Väsymys on ihan jäätävää ja lamauttavaa. Ei vaan jaksa tehdä mitään, väsyttää ihan liikaa
 • Turvotus. Ei kerta kaikkiaan, kun kattoo peiliin ja varsinkin illalla. Huh. 

 

( Tässä välissä oli pakko ottaa torkut, että pääsi jatkamaan kirjoitusta :D )

 

Kaikkea löytyy edelleen . Tää viikko meneekin aika reippaasti, kun loppu viikko on täynnä ohjelmaa. Ja heti ma on lapsen asiointia ja jo ti mun neuvola! Että eiköhän tää nopeeta mee!

 

Seuraavalla kerralla tiedetäänkin viikot tarkasti

Ladataan...

Ladataan...

Kolmas viikko positiivisesta raskaustestistä.

Viimeksi kirjoitin, että olo oli aika tukala ja kävin antamassa virtsanäytteen. No selvisi, että minulla todella oli virtsatieinfektio ja leukosyytit oli 4+ : lla. Vau! Eilen söin viimeisen antibiootin ja toivon todella, että tulehdus oli tässä eikä uusinta lääkitystä vaivaam tarvita. Olen syönyt Probiootteja ja jatkan niiden syömistä vielä jonkin aikaa isommalla annoksella.

 

 

Probiootti comp on hyvä tuote siinä, että se on yksi vahvimpia probiootti valmisteita. Se sisältää neljä tutkittua maitohappobakteerikantaa sekä glutamiinia ja suolen limakalvon hyvinvoinnille tärkeää biotiinia.

 

Sopii myös vegaaneille!

 

Olen itse tykännyt tästä ja nyt antibioottikuurin aikana olen välttynyt ripulilta.

 

Sairastuin viime viikon lopulla ihan jäätävään flunssaan ja veto on ollut ihan pois. En ole saanut nukuttua, olo on todella tukkoinen. Ehkä pahin  huippu on tätä kirjoittaessa hieman väistynyt.

 

Ja sitten niihin oireisiin

 

 • Palelua on edelleen. Välillä se iskee niin, että oksat pois. Pahimmat ovat jalat. Ne eivät millään meinaa lämmetä, teki mitä tahansa.
 • Jäätävä väsymys. Koko ajan on veto pois ja tuntuu välillä, että joutuu pinnistelemään jotta saa asiat tehtyä
 • Välillä on mahassa huono olo ja nälkä koko ajab vaikka ei saisi suusta mitään alas ja vaikka saisikin. Tosi mielenkiintoista.
 • Nännit on kipeät . Liivien käyttö helpottaa kipua, mutta jos saavat olla valtoimenaan niin jo on hellät.
 • Turvotus on rantautunut tänne. Maha pullottaa vaikkei olisi syönyt mitään.

 

Tässähän näitä oireita. Toki jotain on saattanut unohtua, mutta nämä ovat päällimmäisenä mielen päällä.

 

Parin viikon päästä olisi ensimmäisen neuvolan aika. Jännittävää. On kiva tulla päivittämään tänne kuulumisia, kun aika tuntuu menevän nopeammin.

 
Milloin on ” oikea ” aika kertoa raskaudesta?

Ladataan...

 

 

Toinen viikko positiivisen raskaustestin tekemistestä pyörähti käyntiin. 

 

Mitä meille kuuluu nyt?

 

Meille kuuluu ihan hyvää ellei lasketa kovaa väsymystä , palelua sekä jatkuvaa pissalla ravaamista mukaan. Viime viikolla olin aivan varma, että olen sairastunut. virtsatientulehdukseen. Kaikki kotikonstit kokeiluun ja oireet helpottuivat. Nyt sitten edelleen jatkuva vessassa ravaus jatkuu ja huomenna olisi tarkoitus käydä antamassa näyte ( tänään en enää ehtinyt ja labra kiinni jo ). Jos ei ole virtsatientulehdusta niin liittyisikö raskauteen? Alapään kuivuuteen tms. Pyysin äitiäni tuomaan Licto line pesuainetta, sillä mikäli on kysymyksessä kuivuus, bakteerivaginoosi tms. Auttaa tähän jo ph : ta tasaava pesuaine. Lacto line on siitä hyvä pesuneste, että se sopii koko vartalolle myös intiimipesuun. Lacto Line kosteuttaa ihoa tuoden sille pehmeän olon. Osa on saanut helpotusta akneen juuri Lacto Linellä. Osa toistuviin hiivoihin. Lacto Lineä on saatavilla hajutettuja ja ilman, itse käytän hajustamatonta ihoni takia. 

Joten voin itse lämpöisesti suositella tätä. Eikä ole kallista! Alle 4 € pullo!

 

 

 

 

 

Mitä oireita nyt sitten löytyy

 1. Palelu on joka päiväistä ja yölläkin nukun sukat ja aamutakki päällä. Nytkin makaan sohvalla paksun peiton alla ja takka kuumana. Päivälämmöt huitelee tuolla lähempänä 37.
 2. Nännit ovat jäätävän kipeät ja välillä pelkkä hipaisu tuntuu siltä, kun joku nirhaisi niitä irti.
 3. Väsymys on edelleen aika kovaa ja pian 3v neiti ei auta asiaa yhtään , sillä hän tietää miten pitää äiti kiireisenä. Pakko myöntää, että jossain välissä itse vaan jää istumaan johonkin, kun ei kerta kaikkiaan riitä puhti.
 4. Nälkä koko ajan. Nälkä on koko ajan vaikka olisi juuri syönyt. Maha kurnii koko ajan vaikka yläpää ei vedä yhtään. Erittäin kiusallisen epämiellyttävää.
 5. Ja tämä jatkuva pissahätä. No katsotaan mitä sanovat vai onko vaan raskauteen kuuluvaa.
 6. Turvotusta on alkanut ilmaantua vaikken olisi ehtinyt heittää suuhun mitään koko päivänä.

Siinähän niitä oireita nyt sitten olikin. 

 

Pahoinvointia ei ole vielä ollut, mutta on ollut raskauksia missä sitä on vähän ollut ja raskauksia, jossa sitä ei ole ollut yhtään. Katsotaan kuinka meidän käy.

 

Neuvolaan on tosiaan vielä hyvän matkaa aikaa. Neuvolan ohjeissa luki, ensimmäinen neuvola varataan viikolle 8, mutta minä päätin ottaa varman päälle ja varata viikolle 9, sillä yleensä meillä mukulat ovat olleet alkuraskauden ultrassa viikon pienempiä niin jos tämä toukka vastaisi sitten sitä 8 viikkoa ainakin. Katsotaan. Aika jännittävää eikö!

 

Ladataan...

Nyt on viikko siitä, kun tein positiivisen raskaustestin. Ajattelin, että voisin yrittää viikottain käydä postaamassa jotakin odotukseen liittyvää.

 

Viikoista ei edelleenkään kovin vahvaa kuvaa. Veikkaisin, että pian olisi rv 5? Minulla on pitkä kierto ja yleensä, kun ollaan kuukautisista viikot laskettu, niin ultrassa ovat kuitenkin olleet viikon pienempiä. Joten oletetaan, että nyt tämä viikko olisi 5 viikko.

 

Mitäkö oireita nyt sitten on ? Tänään on vaivannut kyllä kammottava väsymys. Aamulla jumppasin, mutta nyt en tahdo päästä sohvasta ylös. Välillä tuntuu, että väsyttää niin, ettei silmät pysy auki.

Palelu, jalat etenkin jalkapohjat ovat jäässä koko ajan ja ylipäätään palelee muutenkin.

Repäisykivut jos nousee liian äkkiä ylös tai yskii , jopa pieraisu vihlaisee välillä.

Alavatsa on hellä. Muutenkin minua on nyt useamman päivän vaivannut mahassa kiertäminen ja vessassa saanut ravata. Välillä tuntunut jopa, että tuleeko pian yläkautta, muttei vielä onneksi.

Valkovuotoa, välillä kieltämättä hirvittää ettei sieltä ala tulla mitään muuta, kun tuntuu holahdus, mutta me luotamme siihen että kaikki menee kuten pitääkin eikä mitää muuta holahda housuun :)

 

Uskaltauduin jo varaamaan ensimmäisen neuvolan, joka on 19.2. Mä meinaan luotan, että kaikki sujuu hyvin enkä aio antaa millekkään pelolle nyt valtaa. Totta kai keskenmenot ja mitä useampia niitä on ollut, jättävät mieleen pienen jos suurenkin pelon, mutta ei tässä muukaan auta , kuin mennä tuulta vastaan ja sanoa itselle, kaikki menee hyvin. 

 

Mies sanoikin minulle , kun peloistani puhuin ennen raskaaksi tuloa puhuin, että haluatko sinä sitä lasta. Jos haluat, niin ei auta muu kuin yrittää niin kauan, että se onnistuu. Ei ole muuta vaihtoehtoa saada sitä lasta, niinhän se on. 

 

Minun mies on enemmänkin matemaattinen mies ja perusteli asiaa niin, että on ylipäätään ihme, että ihmiset tulee raskaaksi nopeastikkin, jos raskauden mahdollisuus on ainostaan 25% jos sitäkään. Kaiken pitää mennä täydellisesti, jotta me tullaan raskaaksi ja saadaan syliin pieni ihminen. 

 

 

 

Meilläkin on ollut vain hyvää tuuria, että olemme aikaisemmin raskautuneet heti ja meillä on 4 lasta. Nyt sitten 2 peräkkäistä km ovat laittaneet asiat siihen pisteeseen, että ne ovat saaneet silmäni auki siinä suhteessa, että olen tajunnut lasten olevan aina lahjoja. Niitä kaikkein kalliimpia lahjoja, joita meille on annettu. Ne eivät ole vahinkoja, ne eivät ole sattumia vaan juuri meille annettuja aarteita. Ja heitä katsoo ihan eritavalla  nyt, kun tietää miten arvokas elämä on ja miten helposti sen voi jo alkumetreilläkin menettää. 

 

Pieni elämän alku kohdussa, on jo äidille lapsi ja äidillä on siihen oma tunnesiteensä aivan alusta asti. 

 

Olen huomannut myös, että unet ovat välillä melko mielenkiintoisiakin. Sekavia ja edellisyön unikin näytti tulevan alitajunnasta, jonka keskenmenot ovat jättäneet. Mutta näin minä yhtenä yönä unta, että tuleva vauva olisi poika . Pieniä poikia meillä ei ole ollutkaan sitten 13 vuoteen! Hui kun aika lentää!!

Ladataan...

 

Olen nyt kaksi kiertoa mittaillut lämpöjä ja ne ovat olleet paljon korkeammalla kuin aikaisemmin, kun olen mittaillut. Myöskään limojen suhteen ei ole ollut mitään merkittävää huomiota ovulaatiosta.

Tässä on lämpökarttani. Se on fertilityfriend sovelluksella tuotettu ja mielestäni paljon parempi kartta kun muilla ohjelmilla jota olen kokeillut. Mennäänpä sitten tuohon karttaan.

Minulla alkoi kuukautiset siis 14.12.2018 jolloin lämpökartta alkaa. Kahtena päivänä 26.1. ja 27.1. tuli ovulaatiolimaa todella paljon ja sitten tuli limassa taukoa ja ovulaatio lämpökartan mukaan tapahtunut 29-30.1. välisenä aikana. Tämä on todella mielenkiintoista, sillä olen itse aina ajatellut, että ovulaatio tapahtuu päivän parin sisään, mutta omien kirjauksieni mukaan tässä on kuitenkin mennyt aikaa. Lämpökartassa tulee kolme notkahdusta lämmöissä ja tämä on aivan normaalia.

Ensimmäinen notkahdus tapahtuu silloin, kun munasolu irtoaa eli ovulaatio tapahtuu. Toinen tapahtuu siinä vaiheessa ( oletetaan, että ollaan raskauduttu ), kun munasolu kiinnittyy kohdunseinämään ja kolmas ( korjatkaa, jos olen väärässä ) kun raskaushormoonia alkaa erittymään.

Sovellus kertoi minulle myös miten hyvin ovulaatio oli käytetty hyväksi. Meillä meni tämä kierto näin : 0-3, 0-1 ja tästä saimme tulokseksi hyvä. Jäinkin tässäkin kohtaa miettimään, miten ajoissa me sitten kuitenkin olimme, ja ilmeisesti useamman kerran päivässä yritykset lasketaan tuohon 0-3 ( tällä tarkoitetaan päivää ennen ovulaatiota ja jos edessä on - merkki, tarkoittaa tämä ovulaation jälkeen ) vaikka tämä olisi tapahtunut yöllä jolloin vuorokausi vaihtuu. Lämpötilojen vuorimaiset huiput johtuvat siitä, etten ole pystynyt mittaamaan lämpötiloja juuri samaan aikaan kuin aiemmin, vaikka kovasti ollut yritystä.

 

 

13.1. päätin sitten, että kerta lämmöt edelleen näin korkealla ja nyt kiertopäivä 31 ja dpo 15, testataan. Oli aamu ja olin juuri herännyt. Minulle oli jäänyt edellisestä kierrosta yksi testi rasiaan. Testi oli merkiltään Clear blue first response. Tämä testi sanoo, että positiivisen tuloksen saa minuutissa ja negatiiviseen vaaditaan sitten jo useamman minuuten odottelua.

 

Tässäpä tulos!

 

 

Tästä se meidän matka sitten alkaa!!! Jännittävää ja niin ihanaa! Miehelle kerroin vasta maanantaina ja nyt kovasti sanoo, etten saa rasittaa itseäni. Oireina nyt rintojen pistelyä, jatkuvaa palelua joka saattaa jossain vaiheessa muuttua ( herätessä aamusta ) hirveäksi hien määräksi ja muutaman kerran ollut tosi kovat repäisykivut.

Näillä mennään ja ollaan kiitollisia jokaisesta oireesta jota löytyy! 

 

Pages