Lisää verta

30 viikkoa täynnä!

Meillä on ollut tässä raskaudessa vähän kaikenlaista ongelmaa, minkä takia olen joutunut olemaan mm. osastolla.

Viimeisimpänä viime viikon perjantaina olin kaupoilla, kun tunsin jotain tulevan housuun. Ei siinä, vessaan vaan ja vertahan se oli. suoraan siitä kaupoilta sitten sairaalaan.

Veri tuli ilmeisesti hematoomasta mikä minulla edelleen löytyy kohdusta. Kokoa 8,5 cm x 2 cm x 1,5 cm. Tosin tämä jäi vähän arvoitukseksi ja minut otettiin osastolle seurantaan. Sain Caprilonia suoneen, jotta veri alkaisi hyytymään.

Pääsinkin siitä sitten jo lauantaina kotiin, koska vuoto alkoi hyytymään ja kaikki näytti kohdussa hyvältä. Kotonakaan vuotoa ei juurikaan tullut . Liikkua sai normaalisti ja teimmekin pienen kävelylenkin ihanassa ilmassa sunnuntaina.

Jo sunnuntai iltana vuotoa alkoi tulla hieman enemmän. En ollut huolissani, sillä lääkäri sanoi, että hematooma saattaa vuotaa jonkin aikaa, kun se alkaa vuotamaan.

Maanantai aamun koittaessa herätessä noustessani sängystä, tulikin verta jo sitten ihan holahtamalla. Siinä sitten soittoa synnytysvastaanottoon ja käymään. Vuoto yltyikin yltymistään ja lääkärin tutkiessa veri valui pitkin jalkojani.

Vauvan sykkeet oli hyvät. Veri vuoti minusta ei vauvasta. Otettiin KGT vauvasta ja minun ympärillä pyöri jopa 4 ihmistä yhtä aikaa. Lääkäri ultrasi, labra tuli, kätilö laitto kanyylia ja heti Caprilonia tippumaan. Vauvaa varten kortisonipiikki reiteen ja minut siirretiin synnytyssaliin tarkkailuun. Kaikki oli valmiudessa, jos tilanne ei rauhoitu.

Ehdin olla sairaalassa parisen tuntia, kun lääkäri ilmoitti, että ambulanssi tulee hakemaan ja viemään minut varulta KYS siin, sillä meidän sairaala ei hoida alle 32 viikkosia keskosia , jos vauva nyt sattuisikin syntymään.

Meiltä KYS iin on 2h ajomatka ja selällään olo oli kyllä niin kipeää ja hankalaa. Matkalla paineet laski 116/67, mutta vihdoin päästiin perille.

Heti, kun pääsin perille niin vessaan ja suoraan sänkyyn. Verikokeet ja lisää Caprilonia. Hirveä härdelli. Ei siinä, kätilö sanoi, että huoneesta ei saa lähteä minnekkään, lepoa lepoa lepoa . Ainoastaan vessassa saapi käydä. Olipa aika mielenkiintoista maata sängyssä, kun verta vaan tulee eikä sille mahda mitään. No onneksi veri kuitenkin alkoi hidastamaan tuloaan. Tiistaina verta tuli jo hyvinkin maltillisesti ja sain uuden kortisonipiikin ja jopa päivällä vuotoa ei tullut juuri yhtään. Tänään keskiviikkona näyttää ihan hyvältä, ei tule mitään. Tänään tulee streptokokki vastaus. Siitä nähdään onko mulla esim. Tulehdus, joka aiheuttaa vuotoa.

( Pakko lisätä tämä vika kuva. Täällä ilmeisesti tupakointikin sallittu päivisin osastolla 😅 )

Koti-ikävä vaivaa. Olla 2h matkan päässä kotoa on kyllä haastavaa isossa perheessä, eikä tätä oikein lomanakaan voi pitää. Nyt kuulostellaan mitä tapahtuu. Ei ole supistellut ja vauva voi hyvin, että sen puolesta kaikki on ok. Paikat alkaa kieltämättä rempata makaamisesta ja pakko venytellä  välillä. Ruoka tuodaan sänkyyn 5 kertaa päivässä. Tälläistä palvelua ei ihan joka paikassa saakkaan.

Vielä, kun vuoto pysyisi poissa ainakin sen 2 viikkoa, niin pääsisin omaan sairaalaan synnyttämään, jos niin tapahtuisi ja vauva tosiaan tulisi aiemmin.

Jos jotain negatiivista pitää KYS stä sanoa, niin annostelevat ruokaa vähän pienellä kauhalla 😅 Ei mulla muuta.

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *