Uudella viikolla

 

Yksi viikko mennyt välistä, mutta onko tuolla niin väliä 🙂

Meillä on ollut aika hektistä täällä. Synttäreitä ja sen sellaista. Ensiviikko onkin luvassa ohjelmaa, kun on omaa neuvolaa, kuopuksen neuvolaa, hamppilaa jne. Meneepä ainakin viikko nopeasti!

Maha on jo jonkin verran työntynyt esiin ja kyllä mä sitä olen vähän piilotellutkin, koska ajateltiin tällä kertaa olla kertomatta raskaudesta. Ihmiset näkevät kyllä, kun kesä tulee, että ollaanpas sitä hyvin syöneitä. Mistä sitten tämä päätös? Ei siinä varsinaisesti mitään sen kummempaa. On vain kivaa pitää salaisuutta oman perheen kesken ja nauttia. Ehkä tämän ymmärtävät isot lapsiperheet, en tiedä. 

Ensimmäisestä lapsesta onnitellaan aina ( lähes aina, eikö ? ). Toista lasta odotetaan, jotta ekalle on kaveria. No jos kaksi ensimmäistä on vielä sattuneet olemaan samaa sukupuolta, kolmas on toivottavaa, jotta saadaan se ” eri ” sukupuolinen lapsi perheeseen. Jos vieläkään ei tärppää, niin sanotaan pitäähän sitä vielä poikaa tai tyttöä yrittää. Mutta jos perheessä on jo tyttö ja poika, kommentit ovat pahoittelevia. Neljännestä lähes kukaan ei edes onnittele ( meillä ainakaan ). Meille sanottiin neljännestä, että otan osaa kun joudutte aloittamaan kaiken alusta ( ?! ) . Anteeksi mitä? Siis minkä aloittamaan? No nyt tästä viidennestä ne varmasti jo pyörtyvät 😀 Mutta tehdään se kunnolla ja yllätetään ne viidennellä! Siksi toisaalta kiva vaan yllättää ihmiset ja seurata reaktioita 😀

Lapsiluku on kuitenkin jokaisen oma päätös ja sitä pitää kunnioittaa. Ethän edes tiedä, mitä kaikkea perhe on joutunut kokemaan ja tällä tarkoitan esim. Keskenmenoja tms. 

Meille tämä lapsi on enemmän kuin toivottu ja haluttu. Hän on suurin lahja, minkä olemme voineet saada. Nuo kaksi keskenmenoa ovat antaneet kaikelle suuremman merkityksen, mitä olisin koskaan osannut kuvitella.

Ja niihin oireisiin.

Palelu on onneksi alkanut jo vähenemään , mutta kaikkea muuta kyllä löytyy. 

  • Väsymys on välillä ihan hurjan kovaa
  • Nälkä, aina
  • Ummetus
  • Pissattaa , yölläkin saa herätä
  • Kohdun kasvu aiheuttaa kipuja niin lantioon, kuin selkäänkin
  • Huonoa oloa ajoittain
  • Tissit ovat edelleen hirmu kipeät

Tässäainakin jotain oireita mitä vielä löytyy. Ja varmaan uusiakin tulee 🙂

Olen myös alkanut tuntea Toukan pientä liikehdintää. Niitä jää oikein välillä kuulostelemaan vaikka eivät aina tunnukkaan. Mutta päivä päivältä ja viikko viikolta hän on isompi ja liikkeet alkavat tuntua enemmän ja enemmän , ihanaa!

 

 

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *