Vauva saa tulla jos on tullakseen

Tässä tulee blogin ensimmäinen teksti. Yleensä ne ensimmäiset lauseet ovat ne vaikeimmat. Mistä aloittaa.Käyn lyhyesti läpi tilanteemme.

Olen päälle 30 vuotias äiti ja vaimo. Perheeseemme kuuluu 4 lasta sekä alati kasvava ja vaihtuva eläinlauma.

Vuonna 2017 päätimme, että vauva saa tulla jos on tullakseen ja jo helmikuussa tein positiviivisen raskaustestin. Kävimme alkuraskauden ultrassa ja näimme pienen sydämen pompottavan. Tunnehan oli sanoin kuvaamaton.

Vatsa alkoi kasvamaan ja niskapoimututkimus lähestyi. Kaikki sujui hienosti. 

Niskapoimututkimuspäivä oli käsillä. Nuorimmat laitettiin hoitoon ja isommat olivat reissussa. Saavuimme keskussairaalaan ja pääsimme heti sisälle. Tiedot tarkistettiin ja pääsin pöydälle makaamaan maha paljaana. Valot sammutettiin ja ultralaite alkoi surrata. Oli aivan hiljaista.

Muistan sanat ” Olen pahoillani, mutta täältä ei löydy sykkeitä ” . Oli raskausviikko 14. Vauva oli liikkumaton. Tajusin heti mistä on kyse. Meidän vauva oli menehtynyt. Saimme tuosta täydellisestä lapsestamme täydellistäkin täydellisimmän kuvan muistoksi. Mini ihminen ja niin täydellinen.

Kätilö lähti huoneesta ja me jäimme mieheni kanssa katsomaan monitorin näytöltä näkyvää pientä ihmistä. Olo oli epäuskoinen. Hetken päästä kätilö tuli ja ohjasi meidät lääkärin huoneeseen. Lääkäri ultrasi ja näki heti vauvalle kystia niskan alueella sekä turvotusta keholla. Päätettiin käynnistää synnytys heti ja jäin samantien osastolle. 

Yön aikana syntyi pieni enkelimme klo 0.25. Hän pääsi tähdeksi muiden tähtien joukkoon. 

Muutaman kuukauden kuluttua menimme kuulemaan patologin tulokset. Pienokaisemme menehtyi Turnerin Syndroomaan. Ainoastaan 10 turnerin syndroomaa sairastavaa lasta syntyy elävänä vuosittain. Turnereilla on yleensä sydänvikoja tms. jonka takia raskaus keskeytyy viimeistään viikolla 15 jos on keskeytyäkseen. Toki myöhemmin keskeytyneitäkin on, mutta ovat harvinaisempia. Turneri lapset ovat aina tyttöjä.

Yrimme uudellee raskautta hieman myöhemmin, mutta viikolla 10 selvisi, että kyseessä on tuulimuna ja lääkkeellinen tyhjennys.

Meidän pientä kaunista tytärtä on kova ikävä. Onneksi meillä on kuva hänestä muistuttamassa jääkaapinovessa. Tämä keskeytynyt keskenmeno jätti vahvasti tunteen tyhjästä sylistä. Ihmiset usein lohduttavat ” sinullahan on jo lapsia ”, ” kyllä nämä jo riittävät ” ym ym. Ainoastaan itse samankokenut voi aidosti tietää miltä toisesta tuntuu ja mitä toiselle sanoa. Annetaan anteeksi ymmärtämättömille vaikka se kuinka sattuukin, mitä he sanovat. He eivät voi ymmärtää ja tietää mitä todella koet. Ja se, että uusi vauva tulee, ei korvaa edellistä millään lailla. Hän kulkee aina mukanamme.

Blogissa pääsette seuraamaan kovaa vauvakuumetta, sekä toipumista turneri vauvamme kuolemasta. Toki muitakin tekstejä tulee, mutta nyt tuo vauvakuume on meillä niin akuutti, että siitä saatte lukea aivan varmasti. Meillä on tosiaan pian vuosi vauva toivetta takana, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Vuosi ei ole paljon, mutta odottavalle se on ikuisuus.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *