Jos tarvitset rahaa, niin älä ajattele rahaa, vaan pyri tuntemaan, miltä vapaus tuntuu

DSC_0443.JPG

 

Vedämme aina ja joka hetki puoleemme sillä tunnetaajuudella värähteleviä asioita, jota juuri nyt tunnemme.

Rahan manifestoiminen on useimmille ihmisille vaikeaa siksi, että rahaan liittyy niin paljon valmiita – ja usein negatiivisia – uskomuksia. Eli jos toivot saavasi rahaa, mutta sinulla ei ole sitä, niin toivoessasi rahaa aktivoitkin tunnetasolla rahan puutteen, et siis sen runsautta. Elämme yhteiskunnassa, jossa raha tekee monet asiat mahdollisiksi, eli siksi tunne, jota rahaa manifestoidessa tulisi tuntea, on vapauden tunne. On saman tekevää, miten saat itsessäsi tuon tunteen aikaan – voit kokea vapautta vaikkapa metsässä juoksemalla, tanssimalla, tuntemalla rakkautta,  tai niityllä laukkaavia hevosia katsomalla, tärkeintä on aito vapauden tunnetila. Sillä vapauden tunne värähtelee samalla tunnetaajuudella kuin se tunne, kun sinulla on paljon rahaa ja sitä kautta mahdollisuuksia toteuttaa toiveitasi.

 

Vapauden tunteen tunteminen on tärkeää myös siksi, että saatamme manifestoida rahaa myös siten, että menetämme samalla vapautemme, eli ikään kuin ”vaihdamme vapautemme rahaan”, uhraamme vapautemme, koska haluamme niin kiihkeästi rahaa ja tavaraa. Suuri osa myös ns. rikkaiden maiden ihmisistä on itse asiassa omaksunut tämän uskomuksen: ”Jos ei töitä tee, ei syömänkään pidä”. Eli vaikka ihmisillä on paljon rahaa, niin vapautta heillä on usein hyvin vähän, koska lähes kaikki aika menee työntekoon. Kovalla työllä hankittu raha perustuu siis syyllisyyden ja arvottomuuden tunteeseen varsinkin silloin, jos henkilö ei nauti omasta työstään. Jos taas rikas ihminen nauttii työstään, niin hän pystyy helposti manifestoimaan työnsä oheen myös haluamaansa vapautta: Lomia, matkoja, etätyön mahdollisuuksia, työtilaisuuksia ulkomailla jne.

 

Eli voimme siis manifestoida sekä rahaa että vapautta. Monet uskonnot tuomitsevat tällaiset ajatukset, koska uskontoinstituutioita luotaessa on ollut tarkoituksenmukaista saada ihmiset tyytymään elämään, joka on raskasta ja niukkaa. Uskontojen papiston ja maallisten vallanpitäjien on siis ollut helpompi hallita nöyrää ja oman köyhyytensä hyväksyvää, raskaisiin töihin suostuvaa  kansaa. Mutta myös nuo vallanpitäjät ovat olleet uskontoa tulkitessaan matalassa tunnetaajuudessa, eivätkä ole ymmärtäneet esim. profeetta Jeesuksen oppeja korkean taajuuden tunteiden kuten ”rakkauden ja huolettomuuden” vapauttavasta vaikutuksesta lainkaan oikein – tai tuo tärkeä viesti on jäänyt uskontoa saarnatessa pelkäksi sivulauseeksi, sanahelinäksi.

 

On myös tärkeää, miten suhtaudut rahaan sinänsä. Jos pidät rahaa pahana ja ”ei-henkisenä” asiana, tai tunnet syyllisyyttä jo etukäteen siitä, että jos sinulla on rahaa, niin jollakin toisella ihmisellä ei ole rahaa, niin silloin et voi manifestoida rahaa – tai et ainakaan sellaista rahaa, joka tuottaisi sinulle iloa! Se, millä tunnetaajuudella siis suhtaudut asioihin määrää sen, millaisena nuo asiat tunnetasolla koet. Eli paradoksaalisti sinulla voi myös olla rahaa, joka EI tuota sinulle onnea ja iloa, vaan onnettomuutta. Sinä itse siis päätät, mikä asia tuottaa sinulle korkean tunnetaajuuden tunteita.

On siis  olemassa myös sellaisia ihmisiä, joilla jo on rahaa, mutta jotka suhtautuvat omaan elämäänsä ja siis myös omistamaansa rahaan niin voimakkaan negatiivisesti, että vetävät puoleensaa sitä, mitä eivät todellakaan halua, siis rahaa. Mutta negatiivisesta tunnetaajuudesta käsin ”ei-toivottuna” manifestoitu raha ei siis tuota rikkaalle ihmiselle onnea, vaan samalla negatiivisella tunnetaajuudella värähtelevää tunnetta, kuin miten he kokevat oman elämänsä yleisesti. 

Esimerkiksi menestynyt yrittäjä tai rock-tähti, joka ei jostain syystä lainkaan arvosta itseään, voi kokea urallaan vaiheen, jossa rahaa tulee edelleen ”ovista ja ikkunoista”, koska tämä henkilö on ollut innostunut työstään ja kokenut siinä paljon korkean taajuuden tunteita. Mutta jos tällainen ihminen sitten alkaakin suhtautua itseensä negatiivisesti – esim. ihmissuhteissa koettujen ongelmien takia – niin se raha, jota tämä ihminen edelleen vetää puoleensa alkaakin näennäisesti ”tuottaa hänelle epäonnea”. Tästä on syntynyt osittain väärä uskomus, että ”rahalla ei saa onnea”. Raha on neutraali asia, se joko tuottaa onnea tai ei tuota sitä, riippuen siis siitä, miten rahan omistava ihminen suhtautuu omaan itseensä, siis omaan arvoonsa. Jyrkät nousut ja laskut joidenkin ihmisten rahatilanteessa johtuvat tästä samasta asiasta: Ihminen, joka on ansainnut paljon rahaa saattaa ”sulkea rahahanansa” itse, jos kokee arvottomuutta eli on pidemmän aikaa matalassa tunnetaajudessa. Syy arvottomuuden tunteeseen voi siis olla mikä tahansa: Epäonnistunut ihmissuhde, läheisen kuolema, syyllisyys jne.

Ja mitä taas rahan itsensä aikaansaamaan  syyllisyyteen tulee, niin muista,  että et voi koskaan köyhtyä tarpeeksi tehdäksesi kaikista maailman ihmisistä rikkaita. Jokainen ihminen valitsee itse oman todellisuutensa. Jos sinulla on rahaa, voit kyllä auttaa köyhempiä ihmisiä, mutta et voi ”nostaa” ketään matalasta tunnetaajuudesta, joka köyhyyden on aiheuttanut, ellei ihminen itse salli oman tunnetaajuutensa kohota. Rahasta ei siis pidä tuntea syyllisyyttä, raha on vain väline, ei mitään todellista, eikä varsinkaan ”paha”. Ja muista myös, että se mitä vastustamme, sitä vedämme puoleemme vain lisää. Eli jos negatiivisesta tunnetaajuudesta käsin vastustat kuluttamista, lentoliikennettä, autoilua tai geenimuuntelua, niin koet vain lisää näiden asioiden negatiivisia vaikutuksia ja niiden aiheuttamia tunteita. Jos siis haluat ”parantaa” maailmaa ja vaikuttaa vaikkapa ilmastonmuutokseen, niin pyri aina toimimaan korkeamman minäsi inspiroimana. Universumilla on vastaus kaikkiin ongelmiimme, mutta voimme kuulla vastaukset vain ollessamme korkeassa tunnetajuudessa, emme siis vastustamalla, tuomitsemalla ja pelkäämällä.

 

Raha itsessään on siis neutraali asia, vaihdon väline. Jos  haluat rahaa, niin pyri kokemaan vapauden tunne ja tunne se aidosti, harjoittele vapauden tunteen ylläpitoa. Internet ja esim.  elokuvateollisuus mahdollistaa nykyään voimakkaiden tunteiden kokemisen myös ”virtuaalisesti”. Etsi siis internetistäkin aina positiivisia tunne-elämyksiä, kuvittele olevasi vapaa ja vauras – ja sinusta tulee juuri sellainen! Universumissa kaikki on mahdollista, kaikki, jonka tunnetasolla tunnet todeksi. Sillä Sinä Olet Luoja.

Suhteet Oma elämä Mieli Uutiset ja yhteiskunta