Kaikki vaikeudet ovat aina ratkaisun avaimia – älä taistele, vaan luota prosessiin

Vetovoiman laki vaikuttaa elämässämme joka hetki. Siksi elämää helpottaa todella paljon, jos opimme kontrolloimaan tunteitamme ja havaitsemme, missä tilanteissa negatiivinen tunnetilamme ja liika yrittäminen vain mutkistaa asioita.

Tietoisen luojan polulta ei ole paluuta, eli kun olet oppinut tunnistamaan herkästi omat tunnetilasi, niin taajuusero laajentuneen korkeamman minäsi, ja kulloisenkin matalamman tunnetilasi välillä on niin ilmeinen, että et voi olla sitä havaitsematta. Eli kyse on siis siitä, että toiveidesi virta on kiihtynyt niin paljon, että jos et purjehdi rennosti myötävirtaan, vaan vastustat virtausta, niin ajaudut helposti karikkoihin ja sinusta tuntuu, että et hallitse tilannetta lainkaan.

Jos kädessäsi on sotkuinen mytty narua, niin paras tapa selvitää tuo sotku ei ole tuskailla tilannetta, ja YRITTÄÄ kovasti ja kärsimättömästi riuhtoa narua, vaan ”tehokkainta on tehottomuus”, eli suhtautua tilanteeseen huolettomasti, jolloin osaat intuitiivisiesti tehdä juuri oikeat kädenliikkeet, jotta narurykelmä löystyy ja vapautuu, eikä mene vain enemmän solmuun. Eli elämäsi on kuin tuo mytty narua: Jos luotat, että kaikki järjestyy aina, ja että korkeampi minäsi on  kanssasi jokaisessa elämäsi tilanteessa ohjaamassa ja opastamassa sinua, niin elämäsi ongelmat eivät ole koskaan vaikeita, saati mahdottomia ratkaista.

Eli kaikkien kokemiesi vastoinkäymisten viesti on: Jos jatkat tähän suuntaan matalassa mielentilassa, niin tilanne ei muutu paremmaksi. Pysähdy, ”antaudu elämälle”, ja anna korkeamman minäsi johdattaa sinut oikeaan suuntaan, helposti ja vaivattomasti.

Samoin, jos tilanteesi on vaikea, ja joku ongelmasi ratkaisematon, eli tilanne tuntuu ikään kuin pysähtyneen ja jämähtäneen paikalleen, niin tuo pysähtyneisyys jatkuu vain niin kauan, kun kiinnität siihen huomiota matalassa tunnetilassa. Mutta heti, jos lakkaat ajattelemasta ongelmaasi, niin prosessi pääsee taas etenemään toivomaasi suuntaan. Älä  tuijota jalkoihisi, vaan tähyä aina horisonttiin.

On siis täydellinen harha ajatella, että jos ”mitään ei tunnu tapahtuvan”, niin mitään edistystä ei tapahtuisi, sillä elämässä ei mikään  KOSKAAN pysy paikallaan ja ole muuttumatonta, vaan aina tapahtuu liikettä johonkin suuntaan. Ja jos siis toivot, että ongelmasi ratkeaa, niin korkea tunnetila – johtui se mistä syystä tahansa – on aina oikea avain, joka aukaisee tielläsi olevan portin.

Pysähyneeltä vaikuttavissa tilanteissa voit helpottaa ahdistustasi  – joka siis matalana tunteena aikaansaa vaikutelman siitä, että mikään ei etene –  kuvittelemalla, kuinka solusi uusiutuvat joka hetki, kuinka jokaisella sisäänhengitykselläsi ”synnyt uudelleen”, ja kuinka ihan konkreettisesti siis luot joka ikisellä tunnetilallasi seuraavan hetkesi, eli kuinka korkea tunnetilasi, jota koet juuri nyt – oli tuolle tunteelle omasta mielestäsi perusteita tai ei – saa sinut etenemään aina askeleen verran lähemmäksi toiveitasi.

Mahdollisuudet ovat siis aina jo olemassa ja saatavillasi. Jos koet tilanteesi mahdottomana, niin kyse on vain siitä, että tuijotat mahdotonta, jolloin et voi nähdä sitä, mikä on mahdollista.

Eli ajattelet mitä tahansa asiaa juuri nyt, niin JOS ajatuksesi saa sinut tuntemaan positiivisia tunteita, niin jatka ajatteluasi ja unelmointiasi. Tästä syystä esimerkiksi rakkauden tunteen ajatteleminen johtaa myös muiden elämänalueiden toiveiden toteutumiseen, sillä jos tunteesi on aito, niin taajuutesi kohoaa todella korkeaksi tuntiessasi rakkautta. Samoin, jos arvostat aidosti asioita omassa elämässäsi, olivat ne sitten omia saavutuksiasi, olosuhteita, luontoa ympärilläsi, tai ihmissuhteitasi, niin tunnetilasi kohoaa ajatustesi seurauksena, ja luot tunteillasi elämääsi lisää arvostamisen aiheita.

Voimamme on siinä, että emme koskaan voi tuntea positiivista ja negatiivista tunnetta yhtä aikaa. Valitsemalla positiivisen negatiivinen siis haihtuu mielestämme pois.

Ja vastaavasti:  Jos ajatellessasi jotakin asiaa tunnet haikeutta tai pettymystä, niin älä silloin jatka tuon asian ajattelemista, sillä asiaan liittyy sinulla epäuskoa, joka siis laskee tunnetilaasi. Itkeminen on tällaisessa tilanteessa hyödyllistä, koska itkeminen purkaa vastustustamme, eli auttaa nollaamaan tunnetilan, ”päästämään irti”. Sen tähden itku tuntuu ”puhdistavan” ja laukaisevan vaikeita tilanteita. Itku siis lievittää resistanssia, joka estää tunnetilamme kohoamisen. ”Ilosta itkemisessä” on myös kyse samasta asiasta, eli kun ihminen sallii itselleen jonkin kauan toivomansa asian, niin hän ikään kuin päästää vihdoin irti, ja lakkaa vastustamasta toivettaan, jolloin vastustuksen purkautuminen ja tunnetaajuuden kohoaminen ilmenee itkuna.

Oli tilanteesi siis juuri nyt kuinka vaikea, pysähtynyt tai mahdotomalta tuntuva tahansa, niin muista, että olet aina polullasi, ja aina kulkemassa kohti toivettasi. Jos tunnetilasi on negatiivinen, niin nenäsi vain näyttää väärään suuntaan. Käänny siis ympäri, iloitse vaikka linnusta joka istuu puun oksalla. Keskity tuohon kauniiseen lintuun. Katso, kuinka huoleton se on. Kuinka täynnä elämää se on. Kuinka se juhlii koko olemuksellaan sitä, että on olemassa, murehtimatta tulevaa.

Kaikesta seuraa lopulta aina hyvää. Vaikka negatiiviset tunnetilasi johtaisivat siihen, että koet onnettomuuden, tuskallisen avioeron, tai elät vuosia talousvaikeuksissa, niin jos selviät kokemuksistasi hengissä, niin et ole ”se joka epäonnistuu aina kaikessa”, vaan aivan päin vastoin: Kokemustesi seurauksena olet voittamaton!

Sillä ainoa asia, joka johti negatiivisiin kokemuksiisi, oli oma negatiivinen tunnetilasi, eli loit kokemasi tapahtumat itse. Ja voit milloin tahansa muuttaa tunnetilasi positiiviseksi.

Menneisyytemme, oli se millainen tahansa,  ei ole koskaan raskas painolasti, vaan päin vastoin: Kaikki kokemamme vaikeudet ovat luoneet vastaavan määrän toiveita, jotka voimme nyt lunastaa itsellemme.

Kaikki on siis mahdollista joka hetki, mikään ei ole koskaan mahdotonta. Kaikki negatiivinen luo aina positiivista.  Meitä ei siis ole syntyessämme tähän maailmaan jaettu onnistujiin ja epäonnistujiin, vaan me voimme tässä ja nyt itse valita joko ilon tai murheellisuuden. Sillä kaikki elämässä on aina suhteellista, pysyvyys on harha, ja onnellisuus on vain tunnetila, ei mitään enempää – eikä myöskään mitään vähempää.

hyvinvointi mieli syvallista hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *