Lopeta yrittäminen ja uhrautuminen – huolettomana ja tyytyväisenä onnistut helposti

Ei-toivottua kokemalla luomme aina toivottua, mutta universumi ei silti koskaan  palkitse meitä kärsimyksestä. Sillä onnellisuus ei ole lopulta koskaan mitään muuta, kuin onnellisuuden tunne. Ja onnellisuuden tunteen voimme kokea aina vain juuri nyt, emme siis joskus ”tulevaisuudessa”. Sillä jos emme ole onnellisia ja tyytyväisiä juuri nyt, niin onnellista huomistakaan ei tule.

On hyvä, että meillä on unelmia tulevista iloisista päivistä, mutta jos nuo iloiset päivät tuntuvat olevan aina jossain kaukana tulevaisuudessa, tai jossakin muualla, kuin siellä, missä juuri nyt olemme – niin emme tule koskaan saavuttamaan niitä. Sillä vaikka ajattelisimme tulevaa onneamme kärsivällisinä, ja varovaisen optimistisina, niin jos mielemme on  haikea, niin matala tunnetilamme ei mahdollista niitä toiveita, jotka siis ON jo luotu. Voit siis teoriassa olla ikuisesti erossa suuresta unelmastasi, vaikka olisit ollut jo todella pitkään – ja olet koko ajan – HYVIN lähellä sen toteutumista! Aivan kuten tilanteessa, jossa kaksi radiokanavaa lähettävät ohjelmaa lähes samalla taajuusalueella, mutta ne ovat kuitenkin täysin eri kanavia, eli niiden sisältö on aivan erilainen. Tunnetilasi siis joko mahdollistaa toiveesi, tai estää sen toteutumisen.

Mutta jos sinulla on hyvä olla unelmiasi ajatellessasi, jos olosi on  ikään kuin positiivisella tavalla odottava, niin toiveesi on toteutumassa. Mutta jos vähänkin kiirehdit kärsimättömänä nopeuttamaan unelmasi toteutumista, niin asetutkin jälleen itse esteeksi omalle tiellesi.

Sillä kaikki olevainen  universumissa on aina täydellisessä synkroniassa toinen toisiinsa nähden. Jos toiveesi manifestaatio tapahtuisi ENNEN kuin sinä olet valmis sen vastaanottamaan, niin tuloksena olisi joko kaaos, tai vähintäänkin pettymys. Jos poimit raa’an hedelmän puusta, niin vaikka hedelmä näyttäisi sinusta herkulliselta, niin koska hedelmä ei ole vielä kypsä, niin et nauti sen mausta. Tai jos olet tilannut valmistalopaketin, ja kiirehdit muuttamaan taloon heti, kun siinä on katto, ja sen seinät ovat pystyssä, niin talossasi ei ehkä ole vielä lainkaan kylpyhuonetta eikä keittiötä, ja olet siksi pettynyt uuteen hienoon taloosi. Tai jos kohtaat tulevan puolisosi tilanteessa, jossa itse olet matalassa tunnetilassa, niin myös tuleva puolisosi on silloin matalassa tunnetilassa, ja tunnetkin pettymystä. Tämä ei tarkoita, että hän ei edelleen voisi olla tuleva puolisosi, mutta ensivaikutelmasi on siis negatiivinen. Ei siksi, että hänessä olisi jotakin vikaa, vaan siksi, että sinä NÄET hänessä vikoja – johtuen siis SINUN  omasta matalasta tunnetilastasi.

Toiveemme vaativat siis aikaa kypsyäkseen, mutta kyse ei lopulta kuitenkaan ole lineaarisesta ajasta, vaan meidän omasta valmiudestamme, siis tunnetilastamme. Ja jos opettelet reagoimaan herkästi tunnetaajuuksiisi, niin et enää huomaamattasi ajaudu negatiivisiin tunnetiloihin pitkäksi aikaa, etkä siis etene kohti toivettasi uuvuttavaa kiertotietä, eli sallien negatiivisten tapahtumaketjujen viedä sinua hankalille sivupoluille. Eli tyytyväisyys juuri nyt kokemaamme hetkeen tekee meidät valmiimmaksi. Hauskuus ja huolettomuus saa meidät inspiroitumaan, ja sallimaan itsellemme asioita helposti – ei siis kova yrittäminen.

Kun siis aamulla suunnittelet tulevaa päivääsi, niin suunnittele päivästäsi ennen muuta kiireetön, mukava  ja iloinen päivä. ”Nouse oikealla jalalla sängystä”. Mieti tietoisesti elämäsi hyviä puolia juuri nyt, arvosta sinulle itsellesi arvokkaita asioita ja ihmisiä. Älä siis yritä miettiä, mitä MUUT ihmiset haluavat tai odottavat sinulta, vaan mitä SINÄ haluat, ja mistä sinä itse nautit.

Todella monet ihmiset itse asiassa suunnittelevat etukäteen epäonnistuvansa (”voinhan minä yrittää, mutta ei siitä kuitenkaan mitään tule!”) , ja kun  heidän matala tunnetilansa sitten toteuttaa heidän suunnitelmansa, niin he tuntevat ikään kuin tyytyväisyyttä siitä, että heidän ”manauksensa” toteutui, eli että he olivat pessimismissään oikeassa: ”Mitäs minä sanoin, kaikki meni juuri niin pahasti pieleen, kuin etukäteen ennustin!” Älä siis koskaan uhraa omaa onnellisuuttasi vain todistaaksesi, että olet oikeassa! Älä kertaa mielessäsi elämäsi menneitä epäonnistumisia, tai kokemiasi tragedioita ja menetyksiä. Älä muistele sairaushistoriaasi. Älä voivottele elämäsi ”kohtalonomaista” hankaluutta ja toivottomuutta. Korkeampi minäsi ei KOSKAAN katso taakse päin! Luot jokaisen tulevan hetkesi juuri nyt.

Tyytyväisyys tekee jokaisesta päivästäsi optimaalisen tehokkaan ja tuloksellisen, ei siis  kiireen ja huolten täyttämä ilmapiiri. Kiirehtiminen, hermostuneisuus  ja kova yrittäminen on aina vain näennäisesti tehokasta, ”tehokkuuden teeskentelyä”, sillä hermostuneina emme ole tyytyväisiä nykyhetkeen, vaan kiiruhdamme kohti tulevia hetkiä, joissa oletamme onnellisuuden meitä odottavan. Mutta esimerkiksi vapaapäivä tai loma ei ole työpäiviä  ja arkea onnellisempi, jos emme ole tunteneet tyytyväisyyttä ja iloa töissä ja arjessamme. Sillä negatiiviset tunteemme manifestoivat aina lisää negatiivista, olimme sitten työssä tai lomalla.

Ja samoin emme voi saada rakkautta toisilta ihmisiltä, ellemme itse tunne rakkautta, olivat nuo toiset ihmiset meidän mielestämme kuinka ”rakastamisen arvoisia”tahansa – eli vaikkapa kauniita, hyvinkäyttäytyviä, menestyviä ja suosittuja muiden ihmisten silmissä. Eli hieman ironisesti ilmaisten: Menestynyt jääkiekkoilija voi löytää itselleen toiveidensa missipuolison,jos hän arvostaa itseään, mutta rakkautta ja ihailua hän saa kaunottareltaan vain rakastamalla ja ihailemalla itse – sekä itseään, että kaunotartaan.

Oli tilanteesi siis juuri nyt millainen tahansa, niin keskitä ajatuksesi elämäsi hyviin puoliin, äläkä uhraa ajatustakaan ongelmillesi. Sillä positiivinen mielentilasi on kuin kuohkeamultainen ja ravinteikas pelto, joka mahdollistaa toiveidesi versomisen ja kypsymisen.

Älä siis täytä elämääsi toivottomalla kamppailulla, älä kierrä masentuneena kehää vuoren juurella, tuijottaen jalkoihisi, vaan tähyä vuoren huipulle, katso  aurinkoa ja taivasta, ja lähde nousemaan vuorelle iloisena ja inspiroituneena, kevein askelin. Älä kulje liian nopeasti, jotta et väsy, vaan nauti joka askeleesta. Jos hengästyt, niin hidasta kulkuasi, ja anna hengityksesi tasoittua. Pysähdy välillä nauttimaan eväitäsi, ihaile kaunista maisemaa. Ja muista, että vaikka jonakin päivänä olet saavuttanut vuorenhuipun, niin matkasi ei silti pääty, sillä tavoitteesi saavutettuasi tähyät jo uusia vuoria, uusia huippuja, uusia kokemuksia, ja haasteita.

Matkasi on ikuinen. Siksi ainoa tapa kokea onnellisuutta, on tuntea onnellisuutta juuri nyt!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *